Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Tag en massør- eller kostvejlederuddannelse

En massør eller kostvejleder uddannelse kan give den viden og de færdigheder, man behøver for at kunne hjælpe andre med at forebygge og behandle sygdomme. Med en massør uddannelse vil man lære om menneskets anatomi og fysiologi, mens man med en kostvejler uddannelse vil blive undervist i, hvordan kost og motion påvirker helbredet. Derudover vil man blive undervist i kommunikation og psykologi, så man kan vejlede sine klienter på en professionel måde. Uddannelserne findes både på dag- og aftenskoler og som online undervisning.

Sådan kan du uddanne dig til massør

En massøruddannelse giver teoretisk og praktisk viden om kroppens anatomi, fysiologi og sygdomslære. Man lærer også at behandle skader på muskler, led og sener. På en massør uddannelse lærer man desuden også at bruge forskellige massagegreb og -teknikker. Uddannelsen består af teoriundervisning samt praktiske øvelser på skoleopholdene. Undervisningen foregår blandt andet i anatomi, fysiologi, sygdomslære, kommunikation, psykologi, ergonomi og meget andet. De praktiske øvelser foregår bland andet ved massage af ryg, nakke og hoved, ansigtsmassage samt massageteknikker med brug af elastikker eller bolde. Man bliver altså godt klædt på, når man tager en uddannelse som massør.

Uddan dig til kostvejleder

En kostvejleder rådgiver og vejleder andre om ernæring og sundhed. Kostvejledere kan arbejde på hospitaler, i sundhedscentre eller på privatklinikker. De fleste kostvejledere har en uddannelse som ernæringsassistent eller diætist. En kostvejleders arbejde består i at hjælpe mennesker med at ændre deres spisevaner, så de bliver sundere og mindsker risikoen for livsstilssygdomme som eksempelvis diabetes, hjertekarsygdomme og fedme. Kostvejlederen laver en individuel plan for den enkelte, der tager udgangspunkt i vedkommendes behov og ønsker. Planen kan eksempelvis indeholde information om ernæring, motion og vægtkontrol. Kostvejledning er ikke bare for overvægtige eller syge mennesker - det er for alle, der gerne vil leve et sundt og langt liv uden livsstilssygdomme. Vil man gerne hjælpe andre mennesker med dette, så tag en kostvejleder uddannelse. Det er en god investering, som man vil komme til at bruge i sit arbejde som kostvejleder.

Er det nødvendigt at have en massør- eller kostvejlederuddannelse?

Det er en stor fordel at tage en uddannelse, hvis man ønsker at blive massør eller kostvejleder. Der er meget teori bag begge uddannelser, og det kræver en særlig viden at arbejde som massør eller kostvejleder. En uddannelse giver dog ikke kun de teoretiske kundskaber, men også de praktiske færdigheder, som man behøver for at blive en succesrig massør eller kostvejleder. Mange kunder, klienter og arbejdsgivere foretrækker også at bruge uddannede massører eller kostvejledere, og derfor bør man klart overveje at tage en af uddannelser, hvis man gerne vil have et arbejde som enten massør eller kostvejleder.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce