Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan holder du dig i form under barsel

Det er de færreste mødre, som er i deres bedste form lige efter en fødsel. Som kvinde kan man føle sig som den største fighter, når man lige har født. Som nybagt mor er det ikke underligt, hvis man ikke føler sig tilpas i sin nye krop. Der sker nemlig mange ændringer i kvindekroppen, mens man er gravid og i tiden efter. Derfor kan der være ønske om at tage ansvar for sin egen krop og lære den at kende igen efter fødslen.

Træn hjemmefra og i pauserne

Der findes desværre ikke en mirakelløsning, som kan give nybagte mødre deres krop tilbage, præcis som den var før. Det betyder, at ønsker man at smide de ekstra graviditetskilo og få noget af sin gamle styrke tilbage, kræver det, at man træner med fx håndvægte.
Det kan virke uoverskueligt at få trænet. Det er noget, som selv mennesker uden børn kan have svært ved at tage sig sammen til. Når man er blevet mor, kan træningen blive endnu sværere at finde overskud til. Det handler derfor om at gøre det så let at gå til som muligt ved brug af simple remedier såsom håndvægte, så der er mulighed for at træne, så snart muligheden byder sig.
Ønsker man at styrke ens krop, så kan netop håndvægte være et godt bud på et redskab, der kan gøre træningen mere overskuelig. De er nemlig lette at have stående i hjemmet, og på den måde er træningscenteret ikke langt væk, når der lige kommer en pause fra arbejdet som mor.

Husk at nyd din tid som mor

Selvom man kan føle sig utilpas eller forkert i sin nye krop efter fødslen, så er det altid vigtigt at man husker på, at ens krop har været med til at skabe et andet menneske. Det er på grænsen til det overnaturlige, at kvindekroppen kan gøre det. På de dage, hvor man kan føle sig forkert, bør man derfor i stedet huske at rose sig selv og sin krop for, hvor vild den er.
Selvom man er blevet mor, er det vigtigt, at man stadig prioriterer sig selv og sine ønsker, men vigtigst er det, at man gør det for sig selv og ikke andres skyld. Det bringer mange fordele at passe på sin krop gennem træning med håndvægte, og barnet er ligeglad med, hvordan deres mor ser ud. Så i stedet for at bruge tid og energi på at være efter sin krop eller piske sig selv gennem en træning, så er det vigtigt, at man husker at nyde sin nye rolle som forælder og værdsætter tiden med sit barn.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce