Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Hvad betyder dårligt indeklima for små børn?

Hvad betyder dårligt indeklima for små børn, og hvordan kan det afhjælpes?

Som forældre ønsker vi alle det allerbedste for vores børn og håber således at kunne give dem en god og sund opvækst under de bedste betingelser. Vi er ikke kun interesseret i, at de udvikler sig socialt og mentalt, men også at de rent fysisk udvikler sig til sunde og raske børn. Her har en udefrakommende betingelse som indeklimaet en stor indflydelse på vores børns udvikling og sundhed. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvad dårligt indeklima betyder for små børn og ikke mindst, hvordan det kan afhjælpes.

Tegn på dårligt indeklima

Tegnene på dårligt indeklima kan komme til udtryk på flere måder:

Et tegn kan være, at du rent fysisk kan fornemme, at der er noget galt i dit hjem. Det kan være, at dine rum lugter mugne og jordslåede, og at du kan mærke, at vægge og vinduer er fugtige. Det kan også være, at du med dit blotte øje kan se mugpletter på vægge, belægninger på lofter eller misfarvninger omkring vinduer.

Se her, hvordan dårligt indeklima kan undgås.

Tegnene på et dårligt indeklima kan ikke altid ses med det blotte øje. På børneværelset gemmer der sig desværre mange kemikalier og partikler, og det ofte steder som du måske ikke lige regner med. Tæpperne på gulvet, malingen på væggen og møblerne i rummet indeholder som oftest mange kemikalier, som spredes i luften via partikler. Børnenes legetøj kan heller ikke altid sige sig fri fra at indeholde unødvendig og usund kemi.

Det tredje tegn giver sig til udtryk ved forskellige symptomer eller reaktion hos boligens beboere, og det gælder desværre også for selv små børn. Der vil som oftest være tale om symptomer som hovedpine, søvnbesvær, træthed, svimmelhed og irriterede øjne eller luftveje. I værste tilfælde kan man udvikle astma og allergi. Andre reaktioner kan være koncentrationsbesvær, hukommelsesproblemer eller indlæringsproblemer.
Få gode råd og tips til et sundt og godt indeklima her Helse.

Hvordan betyder et dårligt indeklima for små børn?

Hvis små børn gennem en periode har været udsat for dårligt indeklima, kan det komme til udtryk ved, at de begynder at sove dårligt og uroligt. Det kan også vise sig ved, at deres øjne bliver røde og kløende. Da små børn ofte har svært ved mundtligt at tilkendegive, at de har ondt i hovedet, må du tolke det ud fra andre symptomer som for eksempel, at de kaster op eller tager sig til hovedet.

Hvis indeklimaet begynder at influere på et barns evne til indlæring, koncentration eller hukommelse, er vi ovre i den lidt mere alvorlig ende af problemskalaen. For et lille barn, som skal til at erobre sin omverden og lære alt fra at gå og løbe til at læse og regne, kan disse problemer nemlig blive en stor hæmsko for både nutidig og fremtidig indlæring og udvikling.

Hvordan kan du afhjælpe et dårligt indeklima?

En af de vigtigste måder at forebygge eller afhjælpe dårligt indeklima er at lufte ud via gennemtræk tre gange om dagen. En anden måde er at holde en fornuftig temperatur i rummene, så væggene og møblerne ikke bliver kolde og dermed tiltrækker fugt.

Så gælder det gode gamle råd om hyppig rengøring og hyppig vask af sengetøj også i denne forbindelse. Ved rengøring og vask slår du nemlig husstøvmider ihjel.4

Det er ikke altid tilfældet, at samtlige rum i en bolig behøver at være ramt af dårligt indeklima. Skulle det være sådan, at dit barns værelse er ramt, så sørg for at flytte børneværelset over i et andet så hurtigt som muligt.


Annonce