Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan beskytter du bedst dine børn mod corona

Med den store smittestigning i Danmark er det igen relevant, at man konstant tænker smittebekæmpelse ind i hverdagen. Det gælder bestemt også, når man har små børn. Man vil naturligvis helst undgå at ens børn bliver syge, og at man får smittet familiemedlemmer, der kan blive meget syge af corona.

Test

I Danmark har det hele tiden været en del af kampen mod corona, at vi tester i meget stort omfang. Hvis man har mulighed for det, så kan man bruge et af de mange testcentre. Hvis man har svært ved at få tid til at stå i kø, eller man bor langt fra et testcentre. Så kan man bruge hjemmetest. Det er en god idé, at man bliver testet før man møder eksempelvis syge familiemedlemmer. Der er nemlig mange, der er syge med corona uden symptomer.

Håndvask og hygiejne

Når det handler om små børn, så kan hygiejne og håndvask være en udfordring. Børn roder i mange ting, og de stikker tit hænder og fingre i munden. Det er vigtigt, at man lærer sine børn fornuftige rutiner og vaner med håndvask. Man kan godt lære meget unge børn, at vaske deres hænder grundigt.

Det er vigtigt, at du selv er et godt eksempel ved at vaske dine hænder grundigt. Det vil hjælpe dine børn med at etablere nye, gode vaner omkring håndvask og håndsprit. I kan eksempelvis lave en regel, at man skal vaske hænder som det første, når man kommer ind i jeres hjem. Det er vigtigt, at både børn og voksne overholder reglerne.

Snak med dine børn

Det er svært for de fleste forældre at tale med deres børn om Corona. Man har ikke lyst til at gøre børn bange for fremmede og bakterier, samtidig er det vigtigt, at børn forstår situationen. Det handler tit om at have samtaler med børn, der er passende for deres alder. Helt små børn kan ikke forstå situationen, hvorimod ældre børn sikkert gerne ville have forklaringer, fordi de hører tale om corona i radioen, TV’et eller i voksen-samtaler.

Se færre mere

En nem måde at undgå at blive udsat for mulig smitt er at se færre mennesker. Til gengæld kan I se disse mennesker mere. Dine børns legeaftaler kan eksempelvis være med de samme børn, som de så ser oftere.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce