Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan finder du din terminsdato

At få et barn er, for majoriteten af menneskeheden, den største gave man kunne forestille sig. Nogle kan ikke vente og har planlagt forløbet ned til mindste detalje, således alt er klar til, når den lille kommer til verden, mens andre tager graviditeten trin for trin. I forbindelse med graviditeten, får man fastlagt en terminsdato, der fungerer som den forventede dato for, hvornår du/I kan forvente dit barns ankomst til verden. Er man særligt nysgerrig på, hvilken dato der forventes at være sin terminsdato, så kan man finde en terminsberegner online.

Hvad er en terminsdato?

Helt konkret, så indikerer en terminsdato den dag, hvor du kan forvente at dit barn kommer til verden. Dog er det langtfra alle gravide, der føder på sin terminsdato. Faktisk er det blot 5-10% af alle børn, der bliver født på terminsdatoen. Det til trods, så er det almindeligt at sige, at man har født inden for termin, hvis man føder mellem uge 37+0 og 42+0. Det betyder også, at føder du dit barn før uge 37+0, så har du født for tidligt. Har man derimod ikke født før uge 42+0, så er man gået over tid. Er dette tilfældet, så vil fødegangen tilbyde en igangsættelse af fødeprocessen.

Hvordan beregnes den?

Når man benytter sig af en online terminsberegner, så tager beregningen udgangspunkt i de samme formler, som benyttes af læger og jordemødre, der fastlægger terminsdatoen baseret på den sidste menstruation. Det er værd at notere, at ligegyldigt hvordan din terminsdato udregnes, så vil der være noget usikkerhed involveret. Jo mere ustabil din cyklus er, jo mere præcis er udregningen og vice versa. Derfor skal man huske på, at den beregnede terminsdatoen er vejledende, og kan blive ændret, når man møder op til den første scanning.

Terminens forskellige funktioner

Foruden at indikere, hvornår de kommende forældre kan forvente at modtage deres barn, så varetager den også en række andre funktioner. Terminsdatoen bestemmer nemlig, hvornår du kan gå på barsel. Det er altså også en vejledende dato for din arbejdsgiver, hvilket giver dem mulighed for at finde en rettidig afløser. Derudover benyttes terminsdatoen ligeledes af de involverede fagpersoner. Den giver dem nemlig mulighed for at orientere sig i dit graviditetsforløb, og derigennem kan determinere, hvornår de forskellige graviditetsundersøgelser skal finde sted.

Du er gået over terminen

Skulle du gå over termin, så vil du blive ringet op efter 9 dage. Her vil du skulle aftale en tid til undersøgelse, der som udgangspunkt finder sted to dage efter opkaldet. Til undersøgelsen vil jordemoderen måle dit blodtryk og undersøge din urin. Derudover vil der blive foretaget en hjertelydskurve, også forkortet CTG. Denne har til formål at registrere barnets hjerteslag samt dine veer. Dette gøres for at jordemoderen kan foretage en vurdering af barnets helbred og tilstand.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce