Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan virker kollagenpulver

Hvis du bare er en smule interesseret i skønhed og pleje, så har du sikkert hørt om kollagen og kollagenpulver. Det har nemlig været meget oppe den sidste tid at bruge kollagen i forskellige produkter, og i dag kan du finde rigtig mange produkter, hvor der står, at der er kollagen i. Men medmindre man selv har været inde og undersøgt, hvad kollagen er, så er det de færreste, der rent faktisk ved, hvad det er og hvad det gør. Hvis du også gerne vil vide mere om kollagen, og hvad det er og hvordan det virker, så har vi lavet en lille guide med alt hvad du skal vide om kollagen, og hvorfor det er godt for dig.

Hvad er kollagen
Kollagen er et protein, som er meget vigtig for din krop. Det bliver produceret i hudcellerne, i dermis, som er læderhuden, og den sørger for, at din hud er elastisk og fast. Derudover så er proteinet kollagen også utrolig vigtig for dine knogler og brusk. Kollagen har derfor mange funktioner og kan hjælpe på mange ting, men det er mest brugt til huden, da proteinet kan hjælpe med at holde huden ung og frisk.

Typer kollagen
Der findes forskellige typer kollagen, som der hjælper på forskellige ting. Der er faktisk hele 29 forskellige kollagen typer i kroppen, men type 1 er den som kroppen producere mest af og bliver betragtet, som den vigtigste for dig. Type 1 er den der hjælper med at holde din hud smuk og elastisk. Det er derfor en rigtig god ide at vælge et kollagen pulver, der har et højt indhold af type 1. Her vil man ofte finde at kollagen udvundet fra fisk er den bedste, da den ofte består af 100% type 1, hvor kollagen udvundet fra kvæg er en blanding af type 1 og type 3.

Sådan bruges det
Kollagen kommer som en pulverform, hvor man tager det som et dagligt tilskud til sin resterende kost. Man kan med fordel tage det sammen med andre vitaminer og kosttilskud, da det kun kan øge kroppens sundhed. Det kan for eksempel være en rigtig god ide at tage et tilskud af c-vitamin, da den er med til at sætte kroppens egen produktion af kollagen i gang. På den måde får man et ordentligt boost af kollagen i kroppen. Der er mest normalt at tage mellem 5 og 10 gram kollagen om dagen, men hvis man lige er begyndt, er det en god ide bare at starte med at tage 5 gram kollagen dagligt.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce