Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan smider du coronakiloene

Har de lange nedlukninger under coronakrisen sat sig på kroppen i form af lidt ekstra på sidebenene og en dobbelthage, der virker til at sidde der permanent? Så er det på tide, at du får gjort noget ved det, for et sundt liv i balance er ofte også et langt liv. Mediet aniston.dk giver dig ligeledes gode råd til, hvordan du igen kan komme i god form på selv det mest skrabede budget uden at skulle optage et kviklån eller låne pengene andre steder.

Start i det små: Gå nogle lange ture

Er dit udgangspunkt ikke for godt, er det en rigtig god ide at starte i det små. Det er ganske enkelt at komme i gang, for du skal blot inkorporere mere aktivitet i din hverdag – også kaldet NEAT (Non Exercise Activity Thermogenesis), som grundlæggende er energiforbruget ved anden aktivitet end træning. Gode eksempler på NEAT er for eksempel at tage trappen fremfor elevatoren, at cykle på arbejde eller blot få gået nogle flere ture. Når formen er blevet bedre, kan du også begynde at løbe nogle korte ture. Her er det vigtigt, at du starter stille ud med korte løbeture i et roligt tempo. Dermed undgår du at overbelaste muskler og sener.

Styrketræning – få aktiveret musklerne

Udover at få mere motion ind i din hverdag bør du også få styrket dine muskler i form af styrketræning. Har du for eksempel et skrivebordsarbejde, eller sidder du måske bag kassen i din lokale Netto, får du ikke aktiveret dine muskler i tilstrækkelig grad. Det kan have den negative konsekvens, at du får en skæv kropsholdning, fordi nogle muskler bliver aktiveret i højere grad. Det kan på sigt give muskelsmerter og måske ende ud i et besøg hos fysioterapeuten.

Overvej derfor at få styrket dine muskler igennem styrketræning. Du kan blandt andet melde dig i dit lokale fitnesscenter, eller du kan købe dine egne håndvægte og omdanne garagen eller kælderen til dit eget lille homegym.

Husk kalorieunderskuddet

Når du skal smide kiloene, er det ikke kun vigtigt, at du får dyrket mere motion. Du skal også have godt styr på kosten, for det er nemlig ikke motionen, der får dig til at tabe kiloene, det er dit kalorieunderskud. Din krop fungerer nemlig således, at den skal have en vis mængde kalorier for at komme igennem dagen – dette er også kaldet dit ligevægtsindtag. Indtager du flere kalorier end dit ligevægtsindtag vil du tage på, da kroppen gemmer kalorierne som fedtceller. Indtager du derimod færre kalorier end dit ligevægtsindtag, så vil kroppen forbrænde noget af dit fedt, for at have nok energi til at komme igennem dagen. Når du så dyrker mere motion og har brug for mere energi, så forbrænder du dermed mere fedt.

Det er dog langt mere kompliceret end som så, og det kan være svært at tabe sig, fordi man ofte kan falde tilbage i gamle vaner. Du bør derfor fokusere på en decideret livstilsændring fremfor at sulte dig selv til et hurtigt og kortvarigt resultat.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce