Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan vælger du den bedste a-kasse til dit fag

En a-kasse er noget, som alle danskere burde være med i, det er nemlig dit evige sikkerhedsnet, hvis uheldet er ude, og du bliver arbejdsløs. Hvis man bare fortolker a-kasser på den måde, så forstår man ikke, hvorfor nogle folk vælger ikke at være medlem. Det er der et meget konkret svar på, det er prisen. En a-kasse er nemlig desværre ikke gratis, og rigtig mange lader sig skræmme af, at det sikkert er uhyre dyrt at være medlem af sådan en. Sådan er det heldigvis ikke, og rigtig mange har en forkert opfattelse af a-kasser, og hvilken sum penge man skal ofre for at være medlem.

Som sagt er pris en rigtig stor faktor for mange, når det kommer til valg af a-kasse, og om man overhovedet skal være med i en a-kasse. Det er faktisk ganske uforståeligt, da man har set en generel tendens til, at a-kasser faktisk kun bliver billigere. Der er selvfølgelig nogle, der er billigere end andre, og man kan som forbruger være fristet til bare at vælge den første den billigste. Det er helt sikkert også det rigtige valg for nogle, det er bare vigtigt at tage i betragtning, om den a-kasse nu også passer til dig. De forskellige a-kasser egner sig nemlig til forskellige mennesker, og for mange er det vigtigt at kombinere valg af a-kasse med det fag, man nu arbejder i.

Hvis du vil have et overblik over nogle af de a-kasser, som findes her i Danmark, så mød 5 af de bedste a-kasser her. Som sagt er det vigtigt for nogle, at deres fag skal afspejles i deres a-kasse, og det er ganske forståeligt. Det giver jo lidt sig selv, at en a-kasse har bedst mulighed for at hjælpe dig, hvis de allerede har godt kendskab til dit fag.

Hvordan vælger jeg?

Hvordan finder man så ud af, om den a-kasse, man har i tankerne, nu også er den rigtige, når man tager sit fag i betragtning? Der er faktisk ret mange muligheder, som du kan vælge at benytte dig af. Alle a-kasser har en hjemmeside, du kan starte med at snuse lidt rundt på den og se, om der decideret står noget omkring det fag, som du nu er i. Hvis du ikke finder det store gennembrud her, så kan du til enhver tid ringe til den respektive a-kasse og forhøre dig om, hvad de tilbyder inden for lige præcis dit fag. Der er selvfølgelig også mange andre muligheder, men dette er to af de mest væsentlige, som er relativt nemme at gå til.

Hvorfor er alle ikke medlem af en a-kasse?

Man kunne fristes til at stille spørgsmålet om, hvorfor i alverden alle ikke er med i en a-kasse. Regeringen er svaret for nogle, og nok specielt for de nyuddannede. A-kasserne landet over har nemlig udvist bekymring over, om man kan få de nyuddannede ind i dagpengesystemet når man reducerer satsen.

Der er selvfølgelig også andre end bare de nyuddannede, der ikke er medlem af en fagforening. For nogle er det budgettet, der sætter en stopper for det, det er dog langt de færreste. Rigtig mange af dem, som ikke er medlem af en a-kasse, er ikke medlem, fordi de simpelthen ikke ved nok om de forskellige a-kasser.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce