Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Sådan kan du blive bedre til at passe på dine tænder

Der er tidspunkter hvor vi nok alle har tænkt, om det nu virkeligt er nødvendigt at børste tænder, eller om vi ikke godt lige kan springe morgenbørstningen over. Man er kommet lidt for sent op, og bussen kører om 5 minutter. Vi har ærlig talt ikke tid til lige at få børstet tænderne i dag. Det kan også være, at vi har haft en hård og lang dag, og nu er sengen bare så blød, så tandbørstningen kan godt lige vente til i morgen tidlig.
Den følelse, har flere af os nok haft, men problemet ved dette er ikke blot, at du risikerer at have den ondeste morgenånde, som resten af bussen så kan få glæde af eller en ulækker smag i munden, når du vågner. Der er faktisk meget mere på spild end blot dårlig ånde og risikoen for et hul, som ødelægger det ellers perfekte smil.

Hvorfor er tandbørstning så vigtigt?

Der er garanteret flere, som er vokset op med, at hvis man ikke børster tænder, så besøger Karius og Baktus ens mund og laver huller i tænderne. Og det er også rigtigt, for hvis ikke man hjælper sin mund med at holde den ren og skabe en sund mundhygiejne, så risikerer man at skulle til tandlægen og have lavet tanden, eller i værste tilfælde fjernet den. Men dårlig mundhygiejne er ikke blot for at undgå at skulle have lavet en pinefuld og dyr tandrensning til det årlige tjek. Lige som ens arm er en del af ens overkrop, så har munden forbindelse til resten af kroppen, og dermed også en betydning for, hvordan resten af ens krop har det. En dårlig mundhygiejne kan være årsag til flere sygdomsforløbet såsom hjertesygdomme og demens.

Derfor er tandlægen din bedste ven

Det er heldigvis ikke svært at få en god mundhygiejne. Det anbefales af tandlæger, at man børster sine tænder på alle flader grundigt. Din tandlæge vil dig og din mund det allerbedste og derfor kommer de med råd til, hvordan netop du kan undgå huller og andre knap så sjove ting. Desværre kan det være lidt sværere at undgå tandsten, men tandlægen har stor erfaring med at fjerne disse, da langt de fleste af os har dem. Derfor er det også vigtigt, at vi altid husker at komme til vores årlige tjek hos tandlægen, hvis vi kunne tænke os Danmarks smukkeste smil og bedste ånde.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce