Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Få nye tænder med tandprotese

Mangler du en eller flere tænder? Det kan være hæmmende for mange personer at have mistet sine tænder, men det skal ikke styre ens liv og hverdag. I dag er det nemlig muligt at få nye tænder ved hjælp af en tandprotese. Et smil smitter og gør livet bedre, det er derfor vigtigt, at du stadig har lysten til at smile. Manglende tænder skal ikke påvirke din livskvalitet. Professionelle tandteknikere og forskellige tandproteser kan i dag fikse dit smil, så du får lysten tilbage igen. Der findes forskellige typer af tandproteser, og det er vigtigt at have et kendskab til dem, så du kan vælge en tandprotese, der passer til dine behov. Du kan selvfølgelig også blive vejledt af en tandtekniker, inden du skal træffe en stor beslutning.

Tandproteser findes i forskellige typer

Hvis du drømmer om et naturligt resultat, kan du vælg en naturtro tandprotese. Den naturtro tandprotese ligner dine naturlige tænder, så du får dit gamle smil tilbage. Tandprotesen er fremstillet i høj kvalitet, og du er dermed sikret en stærk slidstyrke. En delprotese er til dig, som har mistet tænder, men stadig har flere af dine egne, naturlige tilbage. En delprotese eller unitor protese er støbt på stål, og du kan derfor bevare nogle af dine egne tænder, alt efter hvad tandlægen vurderer. Du kan få en midlertidig protese, hvis du skal have trukket mange tænder ud, og din gumme derfor skal have lidt helingstid. Efterfølgende kan der tages aftryk til din nye tandprotese.

Mangler du alle tænder?

Hvis du mangler samtlige tænder i over- eller underkæben, kan du få dem erstattet med en helprotese. Måske er dine tænder så dårlige, at de trænger til en udskiftning. Protesen i overkæben suger sig fast i ganen ved hjælp af et vakuum, så dine nye tænder bliver siddende hvor de skal. Hvis du gerne vil være fri for denne løsning, findes der tryklåsproteser, som også bliver kaldt en klikprotese. Der er sat tryklåse ned i protesen, og du skal derfor ikke have tandprotesen siddende i ganen. Tandlægen ordner implantater, så du blot skal klikke protesen i og du er derfor sikret, at protesen sidder godt fast. Denne løsning passer godt til dig, der er lidt urolig for, om tandprotesen også sidder fast når du spiser og taler.

Hvordan foregår det?

Det første i processen er, at din tandlæge skal vurdere dine tænder. Derefter kan du få en henvisning til den klinik, hvor du kan få lavet dine nye tænder. Typisk vil du starte med at booke en tid til konsultation, hvor du kan stille spørgsmål og høre hvad prisen bliver. Det er vigtigt at finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dig og dine behov. Du er derfor selv med i hele processen, og du vil få kyndig vejledning undervejs. Du vil besøge klinikken omkring fem gange, før at dine nye tænder er helt færdige. Livet er for kort til at gemme sit smil væk og tænke over, hvad andre folk ser når du åbner munden. Det kan derfor være en kæmpe hjælp og glæde for dig, når dine tænder er ordnet.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce