Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Derfor burde du overveje at give dine tænder en tandkrone på

Går du med beskadigede eller dårlige tænder? Og er de endda så ødelagte, at en fyldning ikke længere er tilstrækkeligt? Er du ked af dine tænder, fordi de er misfarvede eller misdannede? Så skal du ikke lede meget længere efter en løsning. En tandkrone er nemlig ikke bare en løsning på disse problemer, men også den mest naturlige løsning. Hvordan kan det lade sig gøre? Hvilke tandkroner findes der? Er tandkroner priser dyre? Læs med her og bliv lidt klogere.

Hvad er en tandkrone?

Den øverste del af tanden kaldes for en tandkrone. Hvis du har en defekt tandkrone, som ikke længere kan repareres med en fyldning, kan den i stedet repareres med en kunstig erstatning. Den kunstige tandkrone påsættes den gamle rod og dækker den naturlige tands overflade. Dette vil gøre tanden mere holdbar og styrke tanden, så den ikke går hen og knækker. Derudover kan en tandkrone også være den bedste løsning, hvis du ønsker et sæt tænder, med et naturlig og pænt udseende.

Hvilken tandkrone kan jeg vælge?

Tandkroner kan fås i flere forskellige materialer, og det kan derfor være svært at vide, hvilken tandkrone der giver det bedste resultat til dig. En krone kan fremstilles i guld, fuldkeramik eller metalkeramik. En fuldkeramisk krone fremstilles af porcelæn, hvor en metalkeramisk krone fremstilles af metal og bliver derefter betrukket med tandfarvet porcelæn. Det er netop disse kroner, der ligner naturlige tænder og giver dem et flot udseende, idet de kan fremstilles i den nuance som matcher dine egne tænder. Til gengæld er guldkroner de stærkeste af slagsen, hvilket blandt andet gør dem bedst egnede til kindtænder.

I tilfælde af, at der mangler meget af din tand, for eksempel grundet rodbehandling, vil dette gøre det besværligt at få en kunstig tandkrone til at sidde fast. Dette kan løses ved at sætte en stift fast i roden, som kronen kan sættes fast på. Hvilken løsning der passer bedst til dig, afhænger altså af flere faktorer. Kontakt derfor din tandlæge om, hvilken løsning der er mest fordelagtig for dig.

Hvad koster en tandkrone?

Prisen på tandkroner varierer og afhænger af forskellige faktorer. For eksempel er tandkroner fremstillet af guld dyrere end kronerne fremstillet af fuld- eller metalkeramik. Om det er din kindtand eller fortand du ønsker at påføre en kunstig tandkrone på, spiller også en væsentlig faktor i prisen. Siden kindtænder kræver en stærkere krone, end hvad en fortand gør, vil prisen også være anderledes. Men det betyder nødvendigvis ikke, at tandkroner priser er dyre. Dette er blandt andet tilfældet hos Tandklinikken Wølund & Wolf, som tilbyder konkurrencedygtige priser på tandkroner af god kvalitet. Priserne hos Wølund & Wolf inkluderer også eventuel bedøvelse, plastopbygning og BruxZir krone. Alt sammen fra 2.340 kr. Dette beløb er inklusiv et evt tilskud fra Danmark. Hermed er klinikken en af landets billigste, når det kommer til tandkrone priser.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce