Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Kosttilskud du bør overveje

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige kosttilskud der findes. De fleste har faktisk ikke det store behov for kosttilskud i hverdagen, da de fleste af os får de vitaminer og mineraler som vi har brug for gennem vores dagligdagskost. Der kan dog være undtagelser og det kan derfor være en god idé at være opmærksom på, om der er noget specifikt du ikke får nok af. Måske har du nogle symptomer som stemmer overens med mangel på et specifikt vitamin, eller måske ved du bare at der er bestemte madvarer du ikke får nok af i hverdagen. Læs med her, og find ud af hvilke kosttilskud du kan overveje om du måske skal begynde at indføre i hverdagen.

D-vitamin

D-vitamin får vi hovedsageligt gennem solens stråler i sommerhalvåret. Det har dog vist sig at det kan være svært for vores kroppe at nå at få nok D-vitamin til at klare de mørkere måneder. Derfor anbefales det faktisk nu, at alle, også børn, tager tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret, i månederne fra oktober til april. D-vitamin hjælper tarmen med at optage fosfat og calcium, og er en forudsætning for at kroppen kan omsætte kalk til knogler og tænder. Ved at tage D-vitamin som kosttilskud er du på den måde sikker på, at dine knogler og tænder har de bedste vilkår.

Fiskeolie

Fiskeolie kan tages på flere forskellige måde, enten i pilleform eller flydende. Prøv løsningerne af og se hvad du synes der passer dig bedst. Fiskeolie er rig på Omega-3 som er et nødvendigt fedtstof, som eksempelvis bidrager positivt til hukommelsen samt koncentrations- og indlæringsevnen. Omega-3 har samtidig også en god indflydelse på fedtindholdet i dit blod samt dine øjne. Kroppen kan ikke selv producere Omega-3, og det er derfor vigtigt at du får Omega-3 gennem enten din kost eller gennem kosttilskud. Halvfede og fede fisk som sild, makrel, laks og ørred er rig på Omega-3. Spiser du ikke så meget fisk, kan det altså være en god ide at tage Fiskeolie som kosttilskud, så du kan få dit behov for Omega-3 dækket.

Multivitamin

Synes du det er svært at finde ud af hvad du præcis mangler gennem din kost, kan du vælge at tage multivitaminer. Multivitaminer indeholder rigtig mange forskellige vitaminer, både fedt- og vandopløselige. Multivitaminer kan tages af alle i familien, men der kan købes forskellige typer som passer særligt godt til bestemte aldersgrupper. Husk dog stadig at forsøge at spise varieret, selvom du tager multivitaminer.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce