Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Hvordan kommer jeg i alkoholbehandling?

At være afhængig er både en psykisk og en fysisk tilstand, og man kan være afhængig af mange ting. Alle har deres tilbøjeligheder, når det kommer til at blive afhængig. Nogle gør for meget rent, andre træner for meget. Men når det kommer til alkohol, er det ikke længere blot en uskyldig tilbøjelighed. Det er et misbrug, og det skal tages alvorligt. Det første step i en afvænningen er at indse, at man har et problem.

Få hjælp fra Danmarks førende Misbrugscenter

Man kan være afhængig af et hav af ting. For eksempel stoffer, alkohol, ludomani eller sågar online shopping. Når det kommer til alkohol og behandling af dette, så har man muligheden for at vælge mellem privat eller offentlig behandling. Man kan kontakte sin kommune, og det er kommunen der bestemmer, om man skal i døgnbehandling eller i ambulant behandling. Et sted, du kan få alkoholbehandling, er hos Det Gode Liv, hvilket er Danmarks førende Misbrugscenter. De står klar med åbne arme og vil gøre alt for få dig på rette spor igen.

Du kan bruge din forsikring

Når man kommer i alkoholbehandling og har en privat sundhedsforsikring, så er det faktisk muligt at få betalt sin behandling gennem forsikringsselskabet. Det er nemlig ofte således, at man gennem sit forsikringsselskab kan anmelde en skade. Dog er det en god idé at tjekke sin forsikringspolice eller at kontakte sit forsikringsselskab for at være helt sikker. Derudover skal man have en lægeerklæring, før at dit forsikringsselskab vil betale for din behandling. Du kan også selv betale for din behandling, hvis du vel og mærke har råd til dette. Når man selv betaler for behandlingen, betales der månedsvis forud, og dette kan sagtens være anonymt.

Hvad gør du, hvis du er pårørende til en alkoholiker?

Det er selvfølgelig altid bedst at en alkoholiker får professionel hjælp. Dog kan man som pårørende også selv gøre noget her. Det er så godt som umuligt at få en alkoholiker til selv at gå til behandling. Derfor bør omgangskredsen sætte ind og motivere denne til at handle og få hjælp. Når en alkoholiker konfronteres med vedkommendes drikkeri, vil denne person ofte gå i defensiv eller nægte problemet. Derfor er det enormt vanskeligt at få en alkoholiker til at gå i behandling. Noget, man kan gøre, er at samle alle til et møde, hvor den alkoholiserede person også er til stede. Her kan I alle fortælle om, hvordan I har det, og hvordan vedkommendes misbrug påvirker jer. Det kan næsten kun gøre indtryk på alkoholikeren.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce