Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

3 gode råd mod hårtab

De fleste oplever perioder, hvor vi taber håret mere end normalt. Det kan godt påvirke selvtilliden, hvis du ikke har lyst til at miste håret. Her får du 3 gode råd mod hårtab samt en bedre forståelse af, hvorfor du taber håret.

Hvorfor lider du af hårtab?

Årsagen til, at du taber håret, er oftest genetisk bestemt. Både mænd og kvinder kan nemlig være ramt af arveligt hårtab. De mest almindelige årsager til årsag er derudover:

- Alder
- Stress
- Dårlig kost
- Medicin eller sygdom
- Graviditet og fødsel
- Brug af stylingprodukter
- Brug af glattejern, føntørrer eller lignende

Modsat genetisk hårtab, som sker langsomt over tid, forekommer hårtab i nogle tilfælde meget pludseligt. Dette kan skyldes en ubalance i hårets livscyklus. Det kan eksempelvis være udløst af et større sygdomsforløb, en operation, stress eller traumer. Der er dog hjælp at hente, uanset hvad årsagen til dit hårtab er.

1. Brug milde hårprodukter

Hvis du gerne vil komme hårtabet til livs, skal du gå efter hårprodukter, som hverken indeholder parfume eller hormonforstyrrende stoffer. Dette gælder både shampoo, balsam og stylingprodukter. Der findes efterhånden en del hårplejeserier på markedet, som er specielt lavet til at stimulere dine hårsække og forbedre irriteret hårbund.

2. Pas på din hovedbund

En sund hovedbund er helt essentiel for at give dit hår de bedste vækstbetingelser.
Derfor er det vigtigt at passe på sin hovedbund. Hvis du bruger mange hårprodukter, som indeholder silikone, kan det have en indflydelse på din hårvækst. Silikone lægger sig nemlig som en barriere på hovedbunden og forhindrer dermed, at der kommer ilt og næringsstoffer til rødderne.

Derudover har vandet i Danmark også et stort indhold af kalk, hvilken kan sætte sig i håret og udtørre hovedbunden. Det kan derfor engang imellem være en fordel at skylle sin nyvaskede hovedbund i en eddikeopløsning af 1 del eddike og 1 del vand. Efter et par minutter skyller du dit hår efter med rent vand. for derefter at skylle igen med rent vand.

3. Spis varieret

Det er vigtigt at få den rette kombination af vitaminer og mineraler. Hvis du får en dårlig eller mangelfuld ernæring, vil det typisk kunne ses på dit hår. Et god råd er derfor at spise sundt og varieret.

Hvis du ikke kan få de nødvendige vitaminer og mineraler gennem kosten alene, kan du tage et kosttilskud. Det kan hjælpe dig på vej til en bedre hårvækst, selvom der måske vil gå nogle måneder, før du kan se en effekt. Det kunne eksempelvis være kosttilskudet fra HairLust, som er et dansk hårplejebrand, der netop ønsker at forbedre og bevare naturlig skønhed.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce