Annonce

Annoncørbetalt Indhold Direkte

Annoncørbetalt Indhold Direkte er artikler og billeder, der er leveret direkte og uredigeret af annoncøren selv. Netsundhedsplejerske.dk er således ikke involveret i udviklingen af indholdet. Se flere.

Residualurin hos mænd

Har du residualurin, kan det være svært at vide, hvordan du bedst tømmer blæren. Bliv klogere på, hvadd u selv kan gøre.

Residualurin er urin, der bliver tilbage i blæren efter fuldstændig vandladning, og kan bestemmes ved ultralydsskanning eller kateterisation efter bedst mulig blæretømning. Hvis du som mand har residualurin, kan det være svært at vide, hvordan du bedst tømmer din blære. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan afhjælpe residualurin.

Residualurin er et symptom og ikke en sygdom i sig selv, hvor blæren i forbindelse med vandladning ikke tømmes fuldstændigt. Selve tilstanden vil, afhængig af restvolumen, kunne give hyppig vandladningstrang.
De to hyppigste forekommende symptomer er:

1. Akut urinretention. Dette er en pludselig opstået tilstand, hvor vedkommende oplever manglende evne til at lade vandet. Akut urinretention er smertefuld og kræver behandling med kateter.

2. Kronisk urinretention. Dette er en smertefri retention forbundet med øget residualurin volumen eller urin rester i blæren.

Residualurin giver øget risiko for urinvejsinfektion og reducerer blærekapaciteten. Derfor er det vigtigt, at du gør noget ved det. Oplever du manglende evne til at tømme blæren helt, bør du derfor kontakte din læge eller sygeplejerske med det samme. I langt de fleste tilfælde kan anvendelse af et helt almindeligt engangskateter være løsningen. Selvom du har brug for at tømme blæren ved hjælp af et kateter, kan du sagtens leve det liv, du plejer, og gøre de ting, du gerne vil.

SpeediCath® Compact katetrene giver en sikker og diskret kateterisation
SpeediCath® Compact katetrene fra Coloplast kan med fordel anvendes til tømning af blæren på mandlige kateterbrugere. Vær dog opmærksom på, at selvkateterisation med et kateter kun må foretages efter lægeordination og efter grundig oplæring. SpeediCath® Compact katetrene kan opbevares, medbringes, anvendes og kasseres meget diskret, hvorfor de er blandt de mandlige brugeres mest foretrukne katetre.

Fordele ved SpeediCath® Compact katetre:
• Udviklet specielt til mænd: hygiejniske, fleksible og praktiske
• Er diskret designet med en kompakt længde
• Ligger klar-til-brug i en steril saltvandsopløsning
• Har en hydrofil overflade, som gør katetrene ekstra hygiejniske
• Fremstillet uden PVC, og så er katetrene phthalatfrie.

Få gode råd til din hverdag med residualurin
Mænd med vandladningsproblemer står over for store udfordringer hver eneste dag. Hos Coloplast er du altid velkommen til at kontakte sygeplejerskerne, som sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål – hvor som helst, når som helst. Desuden har alle sygeplejersker hos Coloplast tavshedspligt.

Coloplast Care er et ekstra støttetilbud, hvor du kan få gode råd, relevante informationer og inspiration til din hverdag som kateterbruger. Du kan tilmelde dig månedlige e-mails eller løbende følge med i opdateringer på Coloplasts hjemmeside, når det passer dig.

Tilmeld dig Coloplast Care og få adgang til:
? rådgivning og hjælp til gode rutiner
? erfarne sygeplejersker, som du kan ringe til
? artikler med nyheder, gode råd og inspiration
? anvendelsesvideoer, lige når det passer dig.

Galleri

Klik for større udgave


Annonce