Annonce

Annonce

Svar: Kan det være svamp?


29. august 2006

Kategori:
Alder:
13 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Hej med dig

Tak for dit brev.

Jeg tror umiddelbart ikke at det er svamp du har, da svamp hos drenge/mænd ofte vil være rødt og det vil også klø og være generende.

Det vil være en rigtig god idé at bruge intimsæbe i skridtet. Det kan du købe hos Matas eller på apoteket. Intimsæbe er mild, uparfumeret og har en god Ph-værdi, som passer til huden i det område. Almindelig sæbe er for stærkt.

De knopper du har, er sandsynligvis talgknopper. Mange drenge bliver nervøse, når de kommer i puberteten, hvor der sker rigtigt mange ting med kroppen. Man får hår mange steder og talgkirtlerne i huden bliver ...


Annonce

... mere tydelige. Talgkirtler findes overalt på kroppen og danner det fedtstof der dels smidiggør og dels beskytter huden og hårene. Nogle drenge udvikler meget tydelige knopper på tissemanden og også på pungen kan talgkirtlerne blive mere tydelige. Det er sandsynligvis det der er tale om hos dig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis du er meget urolig for det, så kunne du måske spørge din far eller en anden mand, som du har tillid til. Du kan også henvende dig hos lægen. Du behøver ikke dine forældres tilladelse for at spørge lægen til råds og du kan selv ringe og få en tid. Nummeret og adressen på din læge, står på dit sygesikringskort.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Leg

For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.

Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.

I takt...

Læs mere i Babylex

Sikkerhed i hjemmet

Det er i hjemmet, at de fleste ulykker sker, og når dit barn begynder at kravle, rejse sig og bevæge sig rundt i hjemmet, så er det vigtigt at du sikrer dig, at jeres hjem er et trygt sted at færdes.

Dit barn skal have lov til at undersøge og opleve verden omkring sig. Derfor skal du sikre at dit barn kan gøre dette.

Alle rum kan være farlige og kan kræve et ekstra sikkerhedstjek - især skal du være opmærksom på køkkenet, badeværelset og stuen.

Gå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annonce