Annonce

Annonce

Svar: Bulimi?


1. november 2008

Kategori:
Alder:
15 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Heidi

Jeg er ked af at høre at du oplever din datter måske har en spiseforstyrrelse og at du ingen hjælp kan få hos egen læge :o(

Hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selskade kan du få råd og vejledning, se hjemmesiden www.spiseforstyrrelser.dk. Der er anonym telefonisk rådgivning mandag til torsdag kl. 18-20 på tlf. 70101818. Der er også mailrådgivning som du kan benytte dig af.

Sundhedsstyrelsen har lavet noget materiale, som du kan finde på deres hjemmeside. Det handler om spiseforstyrrelser og vigtigheden af en tidlig indsats. Jeg sender dig en separat mail med et link, så du kan læse hvad de skriver.

Der er ingen tvivl om, at det er en utrolig kompleks situation at opdage en spiseforstyrrelse hos sit barn. Ofte vil den unge jo ikke erkende sit problem og som mor, bliver man naturligt bekymret og får måske også skyldfølelse eller tanker om man skulle have handlet anderledes, har gjort ...


Annonce

... noget forkert eller lignende.

Der er ingen tvivl om at den unge har brug for hjælp og det at have en spiseforstyrrelse er et råb om hjælp og ofte et symptom på at noget andet er galt. Den unge vil ofte have det rigtig svært med sig selv, have et meget lavt selvværd og måske ligefrem selvhad ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Som forældre har man naturligt også brug for hjælp, brug for at vide, hvordan man skal tackle situationen, hvad man skal sige til den unge og ikke mindst, hvad man ikke skal sige. Du har brug for at drøfte med nogen som kender til denne problematik, hvordan du skal reagere, hvordan du skal støtte, hvad du skal gøre, når din datter slår tingene hen og siger, at der ikke er nogen problemer. Du skal have et sted, hvor du kan dele dine tanker og få professionel rådgivning. Det håber jeg at du kan få via Landsforeningen.

Jeg ønsker rigtig meget held og lykke fremover, og du er naturligvis altid velkommen til at skrive igen :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce