Annonce

Annonce

Svar: Bulimi?


1. november 2008

Kategori:
Alder:
15 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Heidi

Jeg er ked af at høre at du oplever din datter måske har en spiseforstyrrelse og at du ingen hjælp kan få hos egen læge :o(

Hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selskade kan du få råd og vejledning, se hjemmesiden www.spiseforstyrrelser.dk. Der er anonym telefonisk rådgivning mandag til torsdag kl. 18-20 på tlf. 70101818. Der er også mailrådgivning som du kan benytte dig af.

Sundhedsstyrelsen har lavet noget materiale, som du kan finde på deres hjemmeside. Det handler om spiseforstyrrelser og vigtigheden af en tidlig indsats. Jeg sender dig en separat mail med et link, så du kan læse hvad de skriver.

Der er ingen tvivl om, at det er en utrolig kompleks situation at opdage en spiseforstyrrelse hos sit barn. Ofte vil den unge jo ikke erkende sit problem og som mor, bliver man naturligt bekymret og får måske også skyldfølelse eller tanker om man skulle have handlet anderledes, har gjort ...


Annonce

... noget forkert eller lignende.

Der er ingen tvivl om at den unge har brug for hjælp og det at have en spiseforstyrrelse er et råb om hjælp og ofte et symptom på at noget andet er galt. Den unge vil ofte have det rigtig svært med sig selv, have et meget lavt selvværd og måske ligefrem selvhad ...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Som forældre har man naturligt også brug for hjælp, brug for at vide, hvordan man skal tackle situationen, hvad man skal sige til den unge og ikke mindst, hvad man ikke skal sige. Du har brug for at drøfte med nogen som kender til denne problematik, hvordan du skal reagere, hvordan du skal støtte, hvad du skal gøre, når din datter slår tingene hen og siger, at der ikke er nogen problemer. Du skal have et sted, hvor du kan dele dine tanker og få professionel rådgivning. Det håber jeg at du kan få via Landsforeningen.

Jeg ønsker rigtig meget held og lykke fremover, og du er naturligvis altid velkommen til at skrive igen :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce