Svar: Bulimi?
Kære Heidi
Jeg er ked af at høre at du oplever din datter måske har en spiseforstyrrelse og at du ingen hjælp kan få hos egen læge :o(
Hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selskade kan du få råd og vejledning, se hjemmesiden www.spiseforstyrrelser.dk. Der er anonym telefonisk rådgivning mandag til torsdag kl. 18-20 på tlf. 70101818. Der er også mailrådgivning som du kan benytte dig af.
Sundhedsstyrelsen har lavet noget materiale, som du kan finde på deres hjemmeside. Det handler om spiseforstyrrelser og vigtigheden af en tidlig indsats. Jeg sender dig en separat mail med et link, så du kan læse hvad de skriver.
Der er ingen tvivl om, at det er en utrolig kompleks situation at opdage en spiseforstyrrelse hos sit barn. Ofte vil den unge jo ikke erkende sit problem og som mor, bliver man naturligt bekymret og får måske også skyldfølelse eller tanker om man skulle have handlet anderledes, har gjort ...
... noget forkert eller lignende.
Der er ingen tvivl om at den unge har brug for hjælp og det at have en spiseforstyrrelse er et råb om hjælp og ofte et symptom på at noget andet er galt. Den unge vil ofte have det rigtig svært med sig selv, have et meget lavt selvværd og måske ligefrem selvhad ...
Som forældre har man naturligt også brug for hjælp, brug for at vide, hvordan man skal tackle situationen, hvad man skal sige til den unge og ikke mindst, hvad man ikke skal sige. Du har brug for at drøfte med nogen som kender til denne problematik, hvordan du skal reagere, hvordan du skal støtte, hvad du skal gøre, når din datter slår tingene hen og siger, at der ikke er nogen problemer. Du skal have et sted, hvor du kan dele dine tanker og få professionel rådgivning. Det håber jeg at du kan få via Landsforeningen.
Jeg ønsker rigtig meget held og lykke fremover, og du er naturligvis altid velkommen til at skrive igen :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder