Annonce

Annonce

Svar: Sko til små fødder


20. maj 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål omkring de første par sko :)

Det lyder som en rigtig god idé, at din datter nu får et par sko. Hun er begyndt at rejse sig og tage små skridt, hun er udendørs det meste af dagen, og hun har brug for sko, som kan beskytte hendes fødder. Du har naturligvis helt ret i, at det er vigtigt, at hun hjemme stadig kan gå med bare fødder og i skridsikre strømper, men når hun er ude og er i vuggestue, vil et par sko være godt. Du vil sandsynligvis også opleve, at det gør hende lidt mere sikker på benene, når hun har et par sko på :)

Det er vigtigt, at skoene passer - og ligesom børn er forskellige, så er deres fødder også meget forskellige. Nogle børn har meget brede fødder, og andre børn har smallere fødder, nogle børn har en høj vrist, andre børn har en lav vrist... Skoene skal give plads til at tæerne kan bevæge sig, de skal være lette, så hun kan løfte fødderne uden problemer. Der skal være lidt plads til at hendes fødder kan vokse, det man kalder voksetillæg, men de må ikke være for lange. Det anbefales normalt, at man har godt 1 cm. voksetillæg i en begyndersko.

Derudover skal skoene have fast hælkappe, så hendes fod bliver holdt på plads, også selvom hun ...


Annonce

... naturligt går lidt usikkert. Skoene skal også kunne justeres ind efter hendes fods bredde, så det anbefales, at du køber sko, som har snørebånd eller velcro. Hvis skoene er for lange eller sidder for løst på hendes fod, så vil hun skulle bruge kræfter på at holde skoene fast og vil derfor krumme sine tæer, ligesom hendes fødder kan glide og støde mod snuden..

Det vil være rigtig godt, hvis sålen er i gummi, så den ikke suger vand/fugt, når hun er udenfor, ligesom det er godt, hvis sålen er fleksibel. En alt for hård sål vil gøre det svært for hendes fødder og tæer at bevæge sig rigtigt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Når man ser på små børns fødder, det vil sige børn under ca. 2 år, så kan man se, at de har meget bløde knogler og en del fedtvæv - og der er næsten ingen svang. Derfor er de første sko man giver barnet på normalt lavet uden svangstøtte. Du skal derfor vælge det man kalder "begyndersko" til din datter, da de så netop vil være lavet til små børns fødder og den bevægelse og støtte, som hun har behov for :)

Vi har i Danmark nogle rigtig gode skomærker, som du kan kikke efter f.eks. Bundgaard, Bisgaard, Angulus, Pom Pom, Superfit og Ecco... de laver alle sammen begyndersko.

Rigtig meget held og lykke i jagten på de første sko :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

21. maj 2020 | Udstyr | 15 mdr.

Fra tudkop til almindelig kop/glas

Kære Helen, Så kommer der allerede et spørgsmål mere fra mig:) Min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce