Annonce

Annonce

Svar: Sko til små fødder


20. maj 2020

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev og fine spørgsmål omkring de første par sko :)

Det lyder som en rigtig god idé, at din datter nu får et par sko. Hun er begyndt at rejse sig og tage små skridt, hun er udendørs det meste af dagen, og hun har brug for sko, som kan beskytte hendes fødder. Du har naturligvis helt ret i, at det er vigtigt, at hun hjemme stadig kan gå med bare fødder og i skridsikre strømper, men når hun er ude og er i vuggestue, vil et par sko være godt. Du vil sandsynligvis også opleve, at det gør hende lidt mere sikker på benene, når hun har et par sko på :)

Det er vigtigt, at skoene passer - og ligesom børn er forskellige, så er deres fødder også meget forskellige. Nogle børn har meget brede fødder, og andre børn har smallere fødder, nogle børn har en høj vrist, andre børn har en lav vrist... Skoene skal give plads til at tæerne kan bevæge sig, de skal være lette, så hun kan løfte fødderne uden problemer. Der skal være lidt plads til at hendes fødder kan vokse, det man kalder voksetillæg, men de må ikke være for lange. Det anbefales normalt, at man har godt 1 cm. voksetillæg i en begyndersko.

Derudover skal skoene have fast hælkappe, så hendes fod bliver holdt på plads, også selvom hun ...


Annonce

... naturligt går lidt usikkert. Skoene skal også kunne justeres ind efter hendes fods bredde, så det anbefales, at du køber sko, som har snørebånd eller velcro. Hvis skoene er for lange eller sidder for løst på hendes fod, så vil hun skulle bruge kræfter på at holde skoene fast og vil derfor krumme sine tæer, ligesom hendes fødder kan glide og støde mod snuden..

Det vil være rigtig godt, hvis sålen er i gummi, så den ikke suger vand/fugt, når hun er udenfor, ligesom det er godt, hvis sålen er fleksibel. En alt for hård sål vil gøre det svært for hendes fødder og tæer at bevæge sig rigtigt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Når man ser på små børns fødder, det vil sige børn under ca. 2 år, så kan man se, at de har meget bløde knogler og en del fedtvæv - og der er næsten ingen svang. Derfor er de første sko man giver barnet på normalt lavet uden svangstøtte. Du skal derfor vælge det man kalder "begyndersko" til din datter, da de så netop vil være lavet til små børns fødder og den bevægelse og støtte, som hun har behov for :)

Vi har i Danmark nogle rigtig gode skomærker, som du kan kikke efter f.eks. Bundgaard, Bisgaard, Angulus, Pom Pom, Superfit og Ecco... de laver alle sammen begyndersko.

Rigtig meget held og lykke i jagten på de første sko :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Sådan passer du på den sarte hud hos nyfødte

Når et lille barn kommer til verden, fylder bleskift meget - især i den første tid.
Det er helt normalt, at en nyfødt skal have skiftet ble 6 til 8 gange i døgnet. Huden på den nyfødte er sart og sensitiv, og den hyppige kontakt med fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring kan ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

2. maj 2021 | Udstyr | 11 mdr.

Fodtøj - 11 mdr.

Hej Helen Her kommer lige et spørgsmål til, hvad der skal på fødderne for,...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Udstyr | 2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen, Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Barnevognspude

Hej Helen, Og tak for dit svar sidst :-) Vi har lige to spørgsmål:...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2021 | Udstyr | 4 mdr.

Babygynge - hvornår

Hej Helen Hvornår må vi bruge en babygynge til vores datter? Hun er nu 4...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Sove på madras i soveværelset

Hej Helen :-) Vi fik for 3 måneder siden en dejlig lillebror. Både storebror...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

Når du konstaterer at du er gravid, skal du kontakte egen læge. Han/hun vil herefter automatisk sørge for at din jordemoder får besked og hun vil så indkalde dig til undersøgelse.

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce