Annonce

Annonce

Svar: Mor på forlænget weekend alene?


30. juli 2019

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Monica

Tak for dit brev og fine spørgsmål :)

Det lyder som om, at du har nogle søde veninder, og måske skal de med til Italien, så det bliver en venindetur.. det lyder dejligt. Jeg kan dog godt forstå, at du gør dig nogle overvejelser, og jeg vil meget gerne dele lidt tanker med dig.

Som du skriver, så er det en egoistisk rejse. Din dreng har på ingen måde behov for, at du rejser fra ham, og han er så lille, at han ikke forstår, hvor du pludselig bliver af. Han kan ikke forklares, hvorfor du er væk, eller hvornår du vil komme tilbage. Han mærker bare, at mor er forsvundet, og det vil være rigtig hårdt for ham.

Han vil dog have sin far, og som udgangspunkt har han jo to omsorgspersoner - mor og far. Det er essentielt for børns udvikling at have tilknytning til vigtige voksne og her skelner man mellem primære og sekundære omsorgspersoner. De primere er mor og far, de sekundære er ofte bedsteforældre, en dagplejer, pædagog osv. Omsorgspersoner er de personer, som tager sig af barnet, hjælper barnet og støtter barnet - og som udgangspunkt altid er der for barnet. Og når der opstår usikre situationer, så kan barnet søge sine omsorgspersoner og få den kærlighed og hjælp, som barnet har behov.

Du fortæller, at far og søn er nært knyttet, og at far både kan trøste og putte. Han har altså umiddelbart lige stor glæde af mor og far, og selvom mor forsvinder, så vil han stadig have en af sine primære omsorgspersoner hos sig - og det er vigtigt.

Men, du ammer også stadig, og det vil naturligt give lidt problemer. Det vil være nødvendigt, ...


Annonce

... at I går over til at give fuld flaske, så jeres dreng kan få sin mælk, når mor er væk i 4-5 dage - og det vil være meget svært for dig at bibeholde amningen, når du rejser væk. Selvom du kan sætte dig og malke ud med en brystpumpe hver 3-4 time, så vil det være svært at opretholde din mælkeproduktion. Og når du kommer hjem, vil din dreng være vænnet til flasken, og vil godt kunne have svært ved at skulle amme igen. Du skal derfor være forberedt på, at din rejse højst sandsynligt vil kunne betyde at amningen stopper, og det skal du naturligvis være parat til.

For at far ikke skal stå med en grædende og utrøstelig dreng i 4-5 dage, som græder fordi han savner brystet, så er det vigtigt, at gå over til flaske inden. Det vil være rigtigt synd for både jeres dreng og far, hvis far ikke kan trøste og berolige ham - fordi jeres dreng er vant til og naturligt søger brystet. Du skriver dog, at han tager flasken fint nu, og det er godt. Det skal I så forsøge at bibeholde :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Du skal også være forberedt på, at din dreng godt kan afvise dig, når du kommer hjem igen. Netop fordi han ikke vil kunne forstå, hvor du har været, og han har oplevet, at du pludselig er forsvundet fra ham, så vil han kunne reagere på dette ved at afvise dig. Han vil måske græde, når du tager ham over til dig, vil pludselig ikke trøstes af dig, falder til ro hos far, men ikke hos dig.. og det kan godt tage lidt tid, før han atter viser tryghed og tillid til dig... Og det skal du være parat til og kunne rumme.

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre i din beslutning... :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

20. december 2020 | Transport og ferie | 7 mdr.

Rundrejse med 2 små børn

Hej Helen Tak for din hjemmeside - den er altid til stor hjælp. Jeg har et...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce