Annonce

Annonce

Svar: Mange forandringer


21. juli 2015

Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Ariels mor

Tak for dit brev - og hvor dejligt at høre fra dig igen! Hvor lyder det dejligt med hus, selvom det også lyder som om, at der er meget som skal renoveres, så lyder det som om, at det bliver rigtig godt, når I på et tidspunkt er færdige, skønt!

Det er super fint, at I forsøger at holde fast i de daglige rutiner, så hverdagen så vidt muligt ligner sig selv. Det er rigtig godt med faste spisetider, faste sovetider osv. ligesom det er super, at Ariel nu er begyndt i dagpleje. Dejligt, at det går så godt der, og at I har så sød en dagplejer:) Jo mere ens hverdagen er, jo mere genkendelighed og struktur, jo mere vil jeres datter finde roen. Det gør hende tryg at tingene netop er genkendelige. Hun er stadig så lille, at hun ikke kan forholde sig til tid, men fornemmer dagen ud fra de ting som sker, og her hjælper det hende netop med de faste spise- og sovetider osv.

Hun er stadig så lille, at hun har svært ved at kapere for meget uro omkring sig. Og det larmer naturligt, når gulve skal brækkes op og vægge skal væltes. At være en del af denne proces, tænker jeg, at hun ikke tager skade af, men hun har heller ikke nogen stor glæde af det… Og da I har muligheden for at tage på forlænget weekend til Sverige, så lyder det som en god idé. Det lyder som om, at far kan nå rigtig langt med huset på 5 dage, og det lyder som en god prioritering.

Det vil ikke være problemtatisk at komme hjem til et nyt hjem, hvor tingene er i orden. Hun ...


Annonce

... vil jo spejle sig i jer, bruger jer som pejling for, hvordan tingene er, og når hun mærker, at I er rolige, glade og nyder alt det nye, så vil hun naturligt også blive mere rolig og glad og tryg ved det hele. På samme måde registrerer hun tydeligt, hvis I er stressede, trætte og mangler overskud - så bliver hun naturligt også mere urolig og pylret.

Det er heller ikke problematisk at tage til Sverige i 5 dage, selvom hun så igen skal være et nyt sted, nye omgivelser, nye lyde osv. Det vil være langt mere roligt for hende end at være hjemme og det vigtigste - hun har sin mor hos sig. Du vil naturligt være der for hende og igen vil hun spejle sig i hvordan du har det:) Selvom du synes, at der har været mange skift for hende de sidste måneder, så er det netop vigtigt, at hun har sin mor, sin primære omsorgsperson hos sig.

Hun vil godt kunne savne sin far, når I er i Sverige, og det vil være rigtig godt, at du taler om far, når I er væk, så hun hører, at far ikke er forsvundet og bekræftes i, at I ses igen. Du kan evt. medbringe et lille fotoalbum med billeder af far, dig, hende, huset, nogle af hendes ting osv. som I kan kikke i, når I er i Sverige, og som kan bekræfte hende, i at alt stadig er der, at I kommer tilbage igen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du nyder en lille ferie sammen med hende, så vil hun også nyde det og trives med det:)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre:)

Rigtig god tur og rigtig meget held og lykke med huset! Og fortsat god sommer:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annoncer

Annonce