Annonce

Annonce

Svar: Nikken med hovedet


18. marts 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Hej med dig

Tak for dit brev - det er en lidt usædvanlig beskrivelse du giver og det som umiddelbart falder mig ind, er om din dreng kan have en eller anden form for epilepsi. Derfor er det rigtig godt at lægerne undersøger ham og rigtig godt, at I ikke er "sluppet af hospitalet", men at de fortsat følger jer.

Nu hvor du spørger, vil jeg naturligvis svare, men det er vigtigt for mig at sige, at du naturligvis skal lytte til lægerne og det er også vigtigt for mig at sige, at du skal passe rigtig meget på med at læse på nettet - du kan kun blive ekstra og måske unødigt bekymret, så prøv at lade være med det! :)

Der findes forskellige former for epilepsi, blandt andet det der hedder Myoklon Astatisk epilepsi. Dette ses ofte hos børn i 0-5 års alderen og er kendetegnet ved at barnet får ryk i arme og ben og at barnet "taber hovedet" - præcis som du beskriver. Barnet kan også falde eller få et decideret krampeanfald. Det er en sjælden epilepsiform og hos 1/4 af de børn den ...


Annonce

... rammer, debuterer det i første leveår.

Prognosen er meget usikker, men nogle undersøgelser typer på at jo før barnet får symptomer, jo før vil man kunne behandle medicinsk og jo større sandsynlighed for at barnet kan blive symptomfri. Men der er også risiko for følger - og igen, prøv at lade være med at læse om det for det vil gøre dig rigtig ked af det og måske unødigt bekymret. Du er lige nu nødt til at holde fast i at lægerne har sagt, at det ikke ligner epilepsi og at hans EEG har været normal.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Og ja, du kan naturligvis sagtens tale med lægerne om, hvorvidt der kan være tale om tics, problemer med ørerne, forstrækning af halssener og muskler eller lignende opstået i forbindelse med fødslen ... Jeres dreng skal naturligvis undersøges grundigt så man kan udelukke andre ting.

Hvis nogle læser med, som har stået i samme situation og har gode råd med på vejen - evt. kan fortælle en "glad og positiv historie", så vil jeg gerne give den videre :)

Stort knus fra dig til mig :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

25. februar 2021 | Sygdom | 2 år, 8 mdr.

Tæt i næse

Kære Helen. Vi har de seneste måneder kæmpet meget med vores datter´s næse,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sygdom | 11 mdr.

Syg efter dagplejestart

Hej Helen. Jeg har haft glæde af dine breve ang. Min datters spisning, men...

Læs hele brevet og Helens svar


26. januar 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Gylp og afføring gør ham meget træt

Kære Helen, Vores søn på knap 3,5 måned døjer rigtig meget med gylp (han...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2021 | Sygdom | 4 år

Rysteture i kroppen

Hej Helen, Vores datter på 4 år vågner en gang imellem op om morgenen med en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2021 | Sygdom | 6 mdr.

Min søn på 6 måneder vil ikke spise

Kære Helen Tak for en rigtig god og hjælpsom brevkasse - her har jeg brugt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annonce