Annonce

Annonce

Brev:

Stimulering af barn nummer to


16. november 2020

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Stimulering af barn nummer to

Hej Helen

Tusind tak for hjælpen sidste gang, vi har prøvet at implementere det de sidste par dage, og alt begyndelse er svær, men vi synes, at vi er kommet godt fra start :)

Du skriver at sålænge lillesøster er velstimuleret i løbet af dagen, så er det okay, at hun ligger lidt selv, når storebror kommer hjem, men hvordan søren sikrer vi os det?

Jeg har cirka syv timer alene med hende om dagen. Meget af tiden går med amning, og hun sover næsten ikke i løbet af dagen (det har sit helt eget kapitel 😅) og derfor går der også meget tid med at “jagte” søvnen. Hvis jeg er heldig, så sover hun 2x 30 minutter og der spurter jeg rundt og ordner vasketøj, tjekket min mobil og måske når jeg at tisse - tiden er virkelig knap. Men jeg når selvsagt ikke alt, og derfor er jeg begyndt at lade hende ligge på gulvet tæt ved mig, sammen med lidt legetøj, så jeg lige kan tømme opvaskemaskinen eller lægge vasketøj sammen. Men jeg synes jo også, at det er synd at hun skal “straffes” for ikke at sove så meget og derfor er nødt ...


Annonce

... til at ligge for sig selv. Men selvfølglig får jeg lavet lidt øvelser (kryds-øvelser, trille, sang-lege osv) men vil skyde på, at det er cirka en times tid fordelt over dagen.

Når jeg så ordner vasketøj eller lige går forbi hende, så får vi øjenkontakt og hun spjætter jo over hele kroppen, holder den kort og går videre, og det skærer i mig. Men er det okay?

Det er bestemt ikke, som i virkelig ikke, fordi jeg laver hovedrengøring, det er opvask og vasketøj, det absolut minimum, så der bare ser nogenlunde ud.

Min frygt er, at hun bliver understimuleret, og måske ikke får samme opmærksomhed som storebror fik, selvom jeg jo godt ved, at det er hendes lod, ved at være nummer to.

Når han så kommer hjem, så er der jo larm, og hun bliver måske stresset? Vi prøver at skærme hende, men det er svært, når hun ikke vil sove i barnevognen.

Hun er glad, følger fint hendes udvikling, så måske jeg ikke skal være så bekymret, men det giver mig virkelig ondt i maven.

Glæder mig til at høre fra dig :)

Kærlig hilsen
S

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Søvn, skrig og afslapning

Hej Helen. Her kommer en længere roman for at komme frem til mine...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Korte lure og stort energiniveau

Hej Helen. Vi har en datter der blev født d. 26 juni - lidt over termin,...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner og græder voldsomt om natten

Kære Helen, Tak for som altid en fantastisk brevkasse. Jeg rækker ud til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og dagslure

Hej Helen, Jeg har fulgt din brevkasse siden vi fik vores datter for 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


15. november 2020 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Fordeling af mad over døgnet

Hej Helen. Tak for dit sidste svar. Jeg har spørgsmål til det ujævne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce