Brev:
Stimulering af barn nummer to
Hej Helen
Tusind tak for hjælpen sidste gang, vi har prøvet at implementere det de sidste par dage, og alt begyndelse er svær, men vi synes, at vi er kommet godt fra start :)
Du skriver at sålænge lillesøster er velstimuleret i løbet af dagen, så er det okay, at hun ligger lidt selv, når storebror kommer hjem, men hvordan søren sikrer vi os det?
Jeg har cirka syv timer alene med hende om dagen. Meget af tiden går med amning, og hun sover næsten ikke i løbet af dagen (det har sit helt eget kapitel 😅) og derfor går der også meget tid med at “jagte” søvnen. Hvis jeg er heldig, så sover hun 2x 30 minutter og der spurter jeg rundt og ordner vasketøj, tjekket min mobil og måske når jeg at tisse - tiden er virkelig knap. Men jeg når selvsagt ikke alt, og derfor er jeg begyndt at lade hende ligge på gulvet tæt ved mig, sammen med lidt legetøj, så jeg lige kan tømme opvaskemaskinen eller lægge vasketøj sammen. Men jeg synes jo også, at det er synd at hun skal “straffes” for ikke at sove så meget og derfor er nødt ...
... til at ligge for sig selv. Men selvfølglig får jeg lavet lidt øvelser (kryds-øvelser, trille, sang-lege osv) men vil skyde på, at det er cirka en times tid fordelt over dagen.
Når jeg så ordner vasketøj eller lige går forbi hende, så får vi øjenkontakt og hun spjætter jo over hele kroppen, holder den kort og går videre, og det skærer i mig. Men er det okay?
Det er bestemt ikke, som i virkelig ikke, fordi jeg laver hovedrengøring, det er opvask og vasketøj, det absolut minimum, så der bare ser nogenlunde ud.
Min frygt er, at hun bliver understimuleret, og måske ikke får samme opmærksomhed som storebror fik, selvom jeg jo godt ved, at det er hendes lod, ved at være nummer to.
Når han så kommer hjem, så er der jo larm, og hun bliver måske stresset? Vi prøver at skærme hende, men det er svært, når hun ikke vil sove i barnevognen.
Hun er glad, følger fint hendes udvikling, så måske jeg ikke skal være så bekymret, men det giver mig virkelig ondt i maven.
Glæder mig til at høre fra dig :)
Kærlig hilsen
S
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Muslingeskaller - brystvorte
Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.
Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.