Annonce

Annonce

Brev:

Et sansende barn


16. april 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 9 mdr.

Et sansende barn

Kære Helen,

Tak for dit forrige svar. Virkelig spændende læsning! Jeg klør på med mine spørgsmål. Denne gang omkring vores ældste søn på 3 år og 9 måneder.

Han er, i mangel på bedre, et ret sansende barn forstået på den måde at han altid har elsket forskellig stimuli. Han vil gerne kildes og kysses, nusses på ryggen og holdes om. Men han har også sine egne måder, fx. bruser han sig under fødderne når han er i bad og elsker i det hele taget at være i varmt vand, han elsker at lade blødt sand løbe igennem fingrene, noget han gør tit, han gør ofte det samme med varmt vand i hanen, havregryn når han øser morgenmad op osv.

Han smed sutten da han blev 3 og har siden da haft tendens til ar sutte på toppen af sin jakke, på sit ærme og også nogengange helt umotiveret slikke på sine fingre eller andre ting. Derudover har han også noget med ...


Annonce

... lyd. Han hvisker til sig selv når han sidder og leger alene. Det kan være alt muligt, men ofte sætninger fra bøger og lydbøger han har hørt. Han kan også finde på det når han skal sove. Sammen med sutten smed han sit sovedyr, som han også altid har nusset sig selv i søvn med. Det er alt sammen noget han mest gør når han er alene eller der ikke er en leg igang. Han kan godt reagere på lyd, men har ellers aldrig reageret negativt på stimuli så som tøj, sko, huer osv.

Kan du fortælle mig om det er “normalt”?

Især slikkeriet kan genere mig, men jeg har heller ikke lyst til at give ham en følelse af skam ved at tvinge ham til at stoppe. Når jeg spørger til fx hviskeriet siger han bare “det var ik noget, bare noget Lisa sagde i alle vi børn i Bulderby” og når jeg spørger til sandet siger han at der bare føles så dejlig blødt.

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Snart slut med ble?

Kære Helen, Jeg kan se, at vi har spurgt til lillebrors blesituation flere...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2020 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp, min dreng slår og skubber :-(

Kære Helen. Vi har igen brug for et råd fra dig :-) Vi har jo verdens...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Astma

Børn med astma trækker ikke vejret på samme måde som vi andre. Når man har astma, så snører luftvejene sig sammen, passagen for luft ind og ud af lungerne bliver mindre og barnet har derfor svært ved at trække vejret.

Astma er det man kan kalde for en lungesygdom og børn med astma vil ofte have anfald, hvor de tydeligt har problemer med vejrtrækningen. Under et astmaanfald vil barnet få en hvæsende, pibende vejrtrækning, kvælningsfornemmelse, vedvarende hoste og nogle gange også...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce