Annonce

Annonce

Brev:

Adfærd - 2 år, 10 mdr.


11. november 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Adfærd - 2 år, 10 mdr.

Kære Helen.

Har en datter på 3 år. Altid glad og lidt en stille pige men som er ret fremme i skoene både sprog og indlevelsesmæssigt i andre. Men hun har længe leget rollespil fra hverdagen, så når vi kom hjem blev far og mor delt ud på roller af pædagoger fra børnehaven moren souschef faren en af pædagogerne og hendes selv hendes ynglings pædagog. Og så går legen på putning og opdragelse af babyerne i vuggestuen hvilke pædagoger tager hvilke opg osv osv hele dagen bliver gennemgået eller hele ugen indtil hun pludselig råber eller grædende siger" jeg vil altså bare være lille N.".

Av - det gør ondt på mor og far men hun kan være svær at få væk fra denne leg også selvom vi prøve at vende over i leg med byggeklodser eller andet.

Om ...


Annonce

... natten vågner hun nogen dage eller drømmer mens hun grædende siger" jeg er bare lille N." ell. "Jeg vil bare kun være lille N.".

Det gør ondt, hvad kan jeg gøre. Børnehaven siger de ikke genkender dette men udfra hvad jeg høre min datter bearbejder er det meget børn der skubber og råber. Pædagoger der snakker om private ting som hun opfanger til hvem sover m. Babyerne hvem holder pause osv.

Hvordan hjælper jeg min datter til at være mere barn og ikke tage de voksnes problematikker og opgaver på så hun kan nyde det at være barn.

Jeg er lidt bekymret for om jeg skal fortælle hende hun skal være storesøster (er i 4 1/2 måned) men er bange for om hun så vil gå helt i selvsving med det rollestyre.

Er så bekymret hvad kan jeg gøre?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. april 2021 | Opdragelse | 3 år

Skøn (lidt for) livlig pige på 3 år

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi du giver nogle rigtig gode råd og jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2021 | Kost og ernæring | 2 år, 5 mdr.

Bange for ny mad

Hej Helen, Mange tak for dine råd og tanker angående min lille dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Barn 2 år og 4 mdr vil ikke sove alene på eget værelse

Kære Helen Vores søn på 2 år og 4 måneder har den sidste måneds tid været...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2021 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

3 årig vil selv bestemme

Hej Helen. Så har jeg igen brug for et råd fra dig, da jeg lige har haft 2...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2021 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.

Vores følsomme fighter

Kære Helen Nu har vi haft stor glæde af at læse dine svar til andres...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fedt

Små børn har brug for fedt i maden. Det anbefales at tilsætte en tsk fedtstof i hver portion hjemmelavet mad. Det er udmærket at skifte imellem de forskellige typer fedtstof som olie, smør og plantemargarine.

Efter 1 års alderen kan barnet fortsat have behov for at få lidt ekstra fedtstof. Det er især i familier, hvor man spiser meget magert og gerne vil at barnet skal have sunde spisevaner fra starten.

I mager mad er der mange grøntsager, frugt og brød og kun lidt...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce