Annonce

Annonce

Brev:

Flitsbue


12. december 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Flitsbue

Hej Helen

Tak for dine sidste svar. :)

Min søn Oscar bøvler fortsat med ondt i maven, refluks, utrolig dårlig søvn og rigtig meget gråd. Efter dine sidste anbefalinger var jeg til lægen med ham igen, og han er nu begyndt at få nexium 1 gang dagligt mod refluks. Inden han fik nexium græd han i hvert måltid, og det var tydeligt ubehageligt for ham at spise. Nu græder han ikke på samme måde i måltidet længere, men til gengæld er han begyndt at lave flitsbuen ved samtlige måltider. Han spiser den første tår rimelig godt, men efter en 20-40 ml vender han så hovedet helt tilbage og laver flitsbuen og vil udelukkende spise sin mad i denne position. Det gør det ret svært at give ham flaske.

Generelt er han begyndt at lave flitsbuen nærmest konstant - når han spiser, når jeg bøvser ham, når han ligger på ryggen, når han ligger på maven, ja faktisk det meste af tiden. Det er tydeligt at han ikke bryder sig om, at man holder ham. Han vrider sig og græder. Jeg prøver så at lægge ham ned og ligge ved siden af og berolige ham på den måde, men jeg synes, det er meget trist at han ikke vil holdes, da jeg jo ved, hvor vigtig kropskontakt er for babyer. Jeg har også købt en vikle, men den vil han slet ikke sidde i. Og ej heller i bæresele ...

Han har ...


Annonce

... generelt været meget urolig siden fødslen. Jeg har haft ham til kiropraktor nogle gange, og der var ikke noget, som var låst. Han havde dog nogle spændinger i lænden og nakken af at vride sig så meget. Men nu er det altså steget til et helt nyt niveau. Er det muligt at hans nakke kan være kommet til skade af alt det vrideri? Jeg tænker, at jeg måske er nødt til at tage ham til kiropraktor igen.

Jeg er virkelig ved at blive bekymret for, hvordan det her kommer til at påvirke ham på lang sigt. Jeg ved, hvor vigtig kropskontakt er for babyer, men det er ikke let at få afslappet kropkontakt med ham. Efter fødslen lå han ofte på mig, eller jeg sad med ham meget, men det kan jeg slet ikke lige så ofte. Nogle dage kan han også godt være mere fjern i sin øjenkontakt end han plejede. Den er der dog stadig indimellem, fx i morges da jeg gav ham babymassage. Det kunne han rigtig godt lide. Men jeg synes han er blevet mere fjern i sin kontakt end han var for bare et par uger siden.

Jeg har talt med lægerne om, at han laver flitsbue så tit. De mener ikke, der er grund til bekymring. Men jeg er altså bekymret alligevel ...

Håber, du har nogen forslag til, hvad jeg kan gøre. Kunne det være en idé at tage ham til en osteopat?

Kærlig hilsen
Oscars mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2022 | Diverse | 1 mdr.

Mavekneb hos baby

Hej Helen Tusind tak for dine forrige svar på mine mange spørgsmål. Nu søger...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Udvikling | 1 mdr.

Mavetræning og lignende med baby

Hej Helen Ja, selvom jeg anser mig selv for at være rimelig fornuftig og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 1 mdr.

Baby er sulten hele tiden og bliver aldrig mæt

Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe mig lidt på vej i forhold til min baby...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn/rutine/amning 10 uger

Kære Helen, Vores dreng begynder at være mindre “nyfødt” i sine rutiner...

Læs hele brevet og Helens svar


10. oktober 2022 | Diverse | 3 mdr.

Babybad

Hej Helen Tak for alle dine brugbare svar. Her et mere lavpraktisk...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce