Annonce

Annonce

Brev:

8 måneder - søvn


5. december 2023

Kategori:
Alder:
8 mdr.

8 måneder - søvn

Kære Helen

Tak for dit udførlige svar på vores sidste brev! Her kommer endnu et spm. vedr. søvn.

Vi er totalt i søvnkrise herhjemme og har været det længe. Lige nu er det værre end nogensinde før, fordi der er forkølelse oveni.

Vores søn bliver puttet til natten omkring kl. 19-20. Jeg prøver at amme ham i søvn, men han kan ikke falde i søvn ved brystet længere - han falder dog en del til ro. Når han er færdig med at spise, tager jeg eller min kæreste ham op og vugger ham blidt i vores arme (intet andet virker), og vi kan efter 3-4 forsøg få ham lagt i halvvågen tilstand i egen seng, hvor han selv falder helt i søvn. De første 3-4 gange, bliver han ked af det, når vi lægger ham, så vi tager ham op igen og starter forfra, men det lykkes altid at få ham lagt til sidst - også uden al for megen gråd. Hvis vi ikke vugger ham, er fanden løs i Laksegade.

Problemet er: efter ca. 2 timers søvn vågner han grædende, og jeg ammer ham fra begge bryster. Han falder godt til ro, men er vågen, og jeg kan ikke få ham til at falde i søvn, mens jeg ammer. Han kan KUN kan falde i søvn, hvis en af os vugger ham i vores arme, og han panikker fuldstændig hver gang, han bliver lagt - om det så er i hans egen eller vores seng. Vi har også at vugge ham i dyb søvn og herefter lægge os ned med ham i vores seng, mens vi har et fast greb om ham, så han ikke vågner - men det gør han altid! For tiden er vi i gang med det helt vilde ...


Annonce

... natteroderi i op til 3 timer hver nat, og det er vildt hårdt - både for ham og os. Forleden måtte jeg putte ham i klapvogn midt om natten - det virkede, men er jo ikke en god løsning.

Når han først finder søvnen (efter flere timer), sover han relativt tungt indtil tidlig morgen, hvor jeg igen ammer ham og underligt nok relativt let kan lægge ham fra mig - det har ellers altid været omvendt, let at putte efter første amning, svær at putte tidlig morgen. Han sover bedst sammen med sin far, sover mere uroligt, når det er mig, der ligger med ham - måske er det mælkeduften?

Vi synes, det er benhårdt og tungt med al den vuggen, og jeg forstår ikke, hvorfor vi pludselig er endt der. Han var også sådan, da han var helt lille baby, men vi var egentlig kommet væk fra det. Han sov på eget værelse, men er nu kommet ind til os, og det har desværre ikke hjulpet. Lige nu sover vi på skift, men det er meget lidt søvn, vi får, for den, der sover, bliver hele tiden vækket af hans gråd. Vi aner simpelthen ikke, hvad vi skal stille op. Er det bare sådan, det er? Skal vi bare vente tålmodigt på, at det vender? Kan vi gøre et eller andet anderledes?

Lurene er forresten helt anderledes. Han sover ude i klapvogn og sover virkelig gode lure. Om dagen er han megaglad, men meget tryghedssøgende (især, hvis vi er ude eller har besøg) og til tider ret morsyg.

Glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen
et par søvnige forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. februar 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Fra 3 til 2 lure - 6 måneder

Hej igen, Tak for gode tip til mindre forstoppelse! Hermed tilbage igen,...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Hvor meget skal min datter sove?

Hej Helen Jeg har en datter, som er 10 måneder gammel. Hvor meget skal hun...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hvordan forebygges hård mave?

Hej Helen Tak for din brevkasse og alle dine bøger. Og stort tillykke med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Vil ikke tage flaske og stop af natamning

Kære Helen Så er vi hjemme fra en hård men heldigvis også god tur. Nu skal...

Læs hele brevet og Helens svar


29. januar 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Dagsrytme til 6 måneder

Hej Helen Jeg håber du vil kunne hjælpe mig lidt med et bud på en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce