Annonce

Annonce

Brev:

8 måneder - søvn


5. december 2023

Kategori:
Alder:
8 mdr.

8 måneder - søvn

Kære Helen

Tak for dit udførlige svar på vores sidste brev! Her kommer endnu et spm. vedr. søvn.

Vi er totalt i søvnkrise herhjemme og har været det længe. Lige nu er det værre end nogensinde før, fordi der er forkølelse oveni.

Vores søn bliver puttet til natten omkring kl. 19-20. Jeg prøver at amme ham i søvn, men han kan ikke falde i søvn ved brystet længere - han falder dog en del til ro. Når han er færdig med at spise, tager jeg eller min kæreste ham op og vugger ham blidt i vores arme (intet andet virker), og vi kan efter 3-4 forsøg få ham lagt i halvvågen tilstand i egen seng, hvor han selv falder helt i søvn. De første 3-4 gange, bliver han ked af det, når vi lægger ham, så vi tager ham op igen og starter forfra, men det lykkes altid at få ham lagt til sidst - også uden al for megen gråd. Hvis vi ikke vugger ham, er fanden løs i Laksegade.

Problemet er: efter ca. 2 timers søvn vågner han grædende, og jeg ammer ham fra begge bryster. Han falder godt til ro, men er vågen, og jeg kan ikke få ham til at falde i søvn, mens jeg ammer. Han kan KUN kan falde i søvn, hvis en af os vugger ham i vores arme, og han panikker fuldstændig hver gang, han bliver lagt - om det så er i hans egen eller vores seng. Vi har også at vugge ham i dyb søvn og herefter lægge os ned med ham i vores seng, mens vi har et fast greb om ham, så han ikke vågner - men det gør han altid! For tiden er vi i gang med det helt vilde ...


Annonce

... natteroderi i op til 3 timer hver nat, og det er vildt hårdt - både for ham og os. Forleden måtte jeg putte ham i klapvogn midt om natten - det virkede, men er jo ikke en god løsning.

Når han først finder søvnen (efter flere timer), sover han relativt tungt indtil tidlig morgen, hvor jeg igen ammer ham og underligt nok relativt let kan lægge ham fra mig - det har ellers altid været omvendt, let at putte efter første amning, svær at putte tidlig morgen. Han sover bedst sammen med sin far, sover mere uroligt, når det er mig, der ligger med ham - måske er det mælkeduften?

Vi synes, det er benhårdt og tungt med al den vuggen, og jeg forstår ikke, hvorfor vi pludselig er endt der. Han var også sådan, da han var helt lille baby, men vi var egentlig kommet væk fra det. Han sov på eget værelse, men er nu kommet ind til os, og det har desværre ikke hjulpet. Lige nu sover vi på skift, men det er meget lidt søvn, vi får, for den, der sover, bliver hele tiden vækket af hans gråd. Vi aner simpelthen ikke, hvad vi skal stille op. Er det bare sådan, det er? Skal vi bare vente tålmodigt på, at det vender? Kan vi gøre et eller andet anderledes?

Lurene er forresten helt anderledes. Han sover ude i klapvogn og sover virkelig gode lure. Om dagen er han megaglad, men meget tryghedssøgende (især, hvis vi er ude eller har besøg) og til tider ret morsyg.

Glæder os til at høre fra dig!

Med venlig hilsen
et par søvnige forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge - møbel

En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.

Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce