Annonce

Annonce

Brev:

Vågner hver time om natten - 9 mdr.


19. september 2022

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Vågner hver time om natten - 9 mdr.

Hej Helen

Jeg er efterhånden fuldstændig tyndslidt.. min datter på 9 måneder har endnu ikke sovet mere end 2-3 timer af gangen. Og det er endda sjældent det sker. Oftest vågner hun hver time hele natten igennem og det har stået på i 4 måneder nu.

Jeg føler vi prøver alt det rigtige men det eneste der hjælper når hun vågner er at lægge hende til brystet. Hun spiser måske 1-2 reelle måltider i løbet af natten, resten af gangene sutter hun lidt og sover videre.

Jeg er meget bevidst om at hun bruger mig som sut, da hun aldrig har villet tage en sut eller flaske. Hvis far forsøger at tage over kører det hele op i en spids og hun bliver fuldstændig ulykkelig.

Vi samsover da jeg slet ikke har haft held med at ligge hende i tremmesengen. Hun vågner så snart hun bliver lagt og “kalder”. Vi forsøger med kærtegn, synge, give hende bamsen osv men hun VIL til brystet. Det kunne jeg også godt leve med hvis det bare var et par opvågninger om natten men det er så hårdt når det er så ofte at jeg ingen søvn får.

Hun har fået konstateret væske på ørerne for 4 måneder siden. For 3 måneder siden var det dog væk og da vi senest var ved lægen for 1 måned siden fortalte de at apparatet var i stykker, så der er ingen hjælp at hente der.

Vi synes hun spiser godt i løbet af dagen så jeg tænker ikke hun er sulten.

Hendes døgnrytme ser således ud:

6.00: ammes og sover videre
7:00 står op
8.00: havregrød med frugtmos
10:00: mellemmåltid. Fx En halv bolle/frisk frugt/ bananpandekage.
Puttes til formiddagslur i barnevogn og sover 1,5 time.

11.30 ...


Annonce

... vågner fra lur
12.00 frokost
14.30 mellemmåltid. Fx. En skive bondebrød/kogte grøntsager/en fiskefrikadelle.
15.00 puttes til lur i barnevogn. Sover ca 45 min-1 time

16.00 vågner fra lur.
16.30 ammes
18.00: aftensmad

19.30 puttes til natten. Det er oftest far der putter da hun af en eller anden grund ikke behøver at falde i søvn ved brystet her. De sidder på en stol på værelset og kigger i bøger og synger. Når hun begynder at blive træt kan han ligge hende og hun falder selv i søvn. Det er forholdsvis nyt men det fungerer.

Herefter vågner hun efter 45 min og så duer far IKKE. Hun græder så meget at hun knap kan få luft, det er først når jeg kommer og lægger mig med hende at hun falder i søvn igen. Herefter kan jeg snige mig ud og hun sover videre i 45 min hvorefter hun vågner igen og jeg går i seng med hende. Resten af natten er det så opvågninger hver time. Hun græder ikke meget men sætter sig op og klynker.

Det virker til at være meget svært for hende at blive i søvnen. Hun har altid haft en lidt udfordrende søvn som du også kan se på mine tidligere breve. Vi er kommet langt med hendes lure om dagen hvor hun nemt falder i søvn i barnevognen. At far også kan putte til natten er rart da jeg tidligere brugte hele aftenen på at ligge med hende.

Min sundhedsplejerske mener at vi skal lave en kold tyrker og pakke brysterne væk om natten. Jeg forudser bare at vi har en dybt ulykkelig pige der skriger sig i søvn. Snart skal jeg på arbejde og far skal have barsel og det stresser mig at jeg ikke får bare nogle timers søvn.

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Snart 1 år og får utallige flasker om natten….

Hej Helen. Vores lillebror er en glad, modig og skøn lille mand som snart...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn og dagslure - 11 mdr.

Kære Helen Vi har udfordringer med at lære Ellen at falde i søvn og blive i...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2022 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Jern tilskud?

Hej Helen :-) Tusind tak for svar og gode inputs i tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2022 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Pasning af bedsteforældre indtil der er plads i vuggestuen

Hej Helen Årh. Jeg har sgu fået lidt ondt i maven de sidste par...

Læs hele brevet og Helens svar


15. august 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Dårlige sovevaner - 11 mdr.

Kære Helen Min søn på 11 måneder sov indtil han fyldte 9 måneder et fint...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Allergi børn

Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce