Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer der pludselig er opstået


19. januar 2022

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

Søvnproblemer der pludselig er opstået

Kære Helen

Vi har en dejlig sund datter på 2,5 der trives. Både hjemme og i vuggestuen er hun glad, frisk og der er gang i den. Hun har altid været virkelig god til at falde i søvn selv på bogstaveligt 5 min uden hjælp. Vi har altid tænkt at det var fordi hun sov i egen seng (bedside crib) fra hun var nyfødt og sidenhen har sovet i egen seng på eget værelse uden problemer.

For nogle måneder siden begyndte hun at ville sove i vores seng med os. Der var ikke noget specifikt - måske en kortere sygdomsperiode - men ellers ikke noget der var ændret for hende. Hun sagde konstant “jeg vil sove i den store seng” og græd som pisket hvis vi lagde hende på eget værelse. Vi valgte at tænke det var ok for en periode.
Sidenhen er hun så begyndt at have meget lange putninger. Vi er altså gået fra at vi kunne lægge hende og sige “godnat” og gå ud til at vi nu går frem og tilbage og synger og nusser.

Det tager ca 1 time, nogle gange lidt mere. Hun er tydeligvis træt og det har altid været tydeligt at hun var træt omkring kl 19.00. Det har ikke hjulpet tidligere t skrue på hendes sengetid.

Til middagslur sover hun i barnevogn udenfor og der falder hun hurtigt i søvn uden problemer både i vuggestue og hjemme. Hun sover altid ca en time herhjemme til middag og godt 2 timer i vuggestuen - men hun er lige svær at putte.

Det virker meget som en tryghedsting. Som om hun pludselig er blevet overbevidst. Hun ...


Annonce

... er aldrig ked af at skulle i seng og siger altid godnat. Hun bliver også liggende i sengen men råber efter os og græder når vi går ud. Jeg har prøvet at sige jeg står udenfor døren og hænger tøj op og andet. Men hun vil have os helt ind i sengen og ae og synge. Så det er frem og tilbage konstant. Jeg forsøger at lave aftaler og sige “to sange og så skal du sove, for så skal mor ned og vaske op” og hun accepterer og siger det er en aftale, men kalder så få min efter jeg er gået ned.

Skal vi bare acceptere at hun mangler lidt mere tryghed og følelsen af at vi er der eller kan vi gøre noget? Jeg er nervøs for at vi skaber dårlige sengevaner og er så ærgerligt over at vi har haft et barn der i to år sov i egen seng og faldt i søvn af sig selv til det her.

Hun er virkelig glad og trives, så jeg har svært ved at senat det er utryghed fra noget omkring hende. Vi har også holdt fast i helt samme sengeritualer som er meget korte. Ofte et bad ca 1 time før sengetid, ble på og så aftengrød og tandbørstning. Det er lige som om at hun har opdaget at der er en mulighed for at vi er hos hende, og nu ligesom ikke kan komme tilbage til at skulle falde i søvn af sig selv. Har mange venner der ligger med deres barn til de sover og/eller samsover. Så jeg føler egentlig at vores problem er meget normalt. Der er bare en stor kontrast til hvordan det har været.

Lang smøre. Håber du kan hjælpe lidt med nogle gode råd.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. maj 2022 | Opdragelse | 3 år

Hvordan opdrager man 3-årig

Hej Helen Vores dreng har været nem og omgængelig, og var sen til at udvikle...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2022 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Pige snart 3 år - svært at ændre vaner

Kære Helen Så har vi igen brug for et godt råd :) Vores store pige...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2022 | Sovevaner | 3 år, 4 mdr.

Putningsmareridt

Hej Helen! Jeg har nu siden min søn blev født, læst med herinde, når jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2022 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Putning af datter

Hej Helen Jeg havde skrevet til dig angående vores lille datter på 3 år, der...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2022 | Sovevaner | 2 år, 11 mdr.

Far kan ikke putte datter

Hej Helen Jeg skriver til dig i håbet om du måske kan hjælpe eller give...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce