Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og opsøger mor og far


3. august 2021

Kategori:
Alder:
2 år

Vågner om natten og opsøger mor og far

Hej Helen,

Mange tak for dine tidligere svar. Det går meget bedre med at få vores søn til at sove om aftenen. :-)

Da jeg skrev sidst, havde vores søn er tremmeseng med sengehest. Altså en seng han kunne kravle ud af, når han blev puttet. Dette var en udfordring, fordi han så ville op og sidde og derfor endte putning ofte i vores seng.

Vi har nu erstattet den åbne tremmeseng med en juniorseng. Dvs. blot en større seng, men fortsat med muligheden for at kunne kravle ud.

Vi har fået styr på rutinerne allerede fra han kommer hjem fra dagpleje og så frem til putning. Putning fungerer nu på den måde, at ham og jeg sidder i hans seng, men vi læser én godnathistorie fra en af hans godnathistoriebøger som han får lov at vælge. Når vi har læst historien lægger vi os ned i sengen sammen. Han med sin dyne og pude, jeg med hans “pyntepude” og hans tæppe. Jeg sætter hans 3 godnatsange på repeat, som får lov at spille til han sover. Jeg lukker øjnene og lægger en arm over/om ham. Han rumsterer lidt rundt, nuldrer min arm og falder så i søvn. Nogle gange tage hele seancen 15 minutter, nogle gange op til 45 min., - ofte ca. 30 minutter - men det er sjældent med protester nu.

Så sover han fint der i et par timer. Når vi så lukker ned og trækker i soveværelset, så går der sjældent ret længe før han vågner. Der sker én af to nedenstående ting:

1. Han ...


Annonce

... græder højlydt og vi kan høre, at han er på vej ud af sengen. Jeg “går ham i møde” på hans værelse eller i gangen, for at få ham tilbage i sin seng, men han forsøger at komme udenom mig, for at komme i soveværelset. Hvis jeg løfter ham op, vrider han sig og græder. Han ender hos os og falder oftest hurtigt i søvn igen.

2. Vi har ikke hørt han er vågnet og stået ud af sengen. Han er selv kommet i soveværelset og kravler op i vores seng. Hvis jeg forsøger at tage ham retur på eget værelse, begynder han at græde og han ender alligevel hos os.
Med det sagt, lykkedes det enkelte gange at putte ham i egen seng igen, men ikke så tit. Jeg har ikke noget imod at lægge i hans seng til han sover videre, når det lykkedes.

Han bruger sut, men ikke sovebamse/-klud, men derimod bruger han tit min arm til at nuldre sig til ro. Kan han læres at bruge noget andet end min arm?

Jeg oplever tit, at han er ret varm om natten. Tit er hans hovedpude og hår helt vådt, men han føles ikke varm i nakken eller på resten af kroppen. Han sover som regel i lange ærmer og bukser (uden sokker), da han sparker dynen af sig. Han har hen over sommeren mest sover i t-shirts, men så føles, især hans ben, meget kolde. Hvad kan jeg gøre her?

Jeg håber du kan hjælpe os lidt videre, igen, så vi forhåbentligt snart kan komme helt i mål. :-D

Hilsen en lidt mindre træt mor end tidligere

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. september 2021 | Sovevaner | 20 mdr.

Mange lange opvågninger

Kære Helen. Vores datter, Nynne, på nu 1 år og 8 måneder har siden hun var...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2021 | Renlighed | 2 år

Pottetræning - 2 år

Hej Helen! Vi skriver til dig for at få lidt råd og vejledning i...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2021 | Sovevaner | 2 år

Putning og søvnproblemer

Hej Helen! Mange tak for dine gode råd tilbage i efteråret. Vi er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2021 | Sovevaner | 2 år

Hvordan får man 2 årig til at sove 😅

Kære Helen Vi har med stor glæde brugt din fantastiske brevkasse - og nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2021 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Vitamintilskud

Hej Helen, Min lille Lasse fylder to år til september. Han er småtspisende...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce