Brev:
Putning af både storebror og lillebror
Hej
Jeg er solomor til to skønne drenge - storebror på 3 år og 3 mdr og så lillebror på knap 5 måneder. Det har naturligvis været en omvæltning for storebror, at de nu er to om at dele mig, men jeg synes generelt, at han tackler det godt. Jeg har dog brug for nogle gode råd i forbindelse med putning.
De sover begge i soveværelset. Lillebror i min seng, da det er nemt ift amning om natten og storebror i en tremmeseng uden side på.
Imens jeg var gravid, vænnede jeg langsomt min ældste søn fra, at jeg skulle sidde inde ved ham, til han sov. I stedet var jeg der 10 min, hvorefter døren til stuen stod åben. Han kunne så høre mig vaske op osv. Og faldt i søvn.
I starten efter lillebrors ankomst lå jeg i min seng og ammede lillebror, imens jeg fortalte eventyr for storebror. Jeg blev der, til han sov. Men det dur ikke mere.
Om aftenen har jeg ofte forsøgt at putte kl 19, men så bliver klokken nemt 21 eller mere, inden storebror sover.
Jeg har været inde på værelset og har ammet lillebror i min seng imens. Men til sidst gider lillebror absolut ikke mere, jeg gider heller ikke, og det er endt i skæld ud og hævet stemme over for storebror. Og det dur ikke.
I en periode "udnyttede" storebror, at jeg ammede lillebror og kravlede op i min seng, selvom jeg sagde, at han skulle blive i sin egen. Og jeg forstår jo godt, at han egentlig gerne vil være der, når lillebror er. Det ...
... samme, når jeg til sidst er nødt til at gå ind i stuen med lillebror. Så græder storebror og vil med og absolut ikke sove.
Jeg søger derfor hjælp til at gå skabt en bedre rutine omkring aftenputningen.
Da jeg er alene om dem, vil jeg lige ridse lillebrors døgnrytme op.. Det er jo nødvendigt at finde en form, hvor det passer sammen.
Pt bliver lillebror bla ammet ved 6.30-tiden hvorefter han sover lidt videre.
Storebror er oppe senest 7.15. Lillebror får en hurtig tår og en tør ble, inden vi går afsted mod børnehaven.
Pt sover lillebror, når jeg afleverer og henter storebror i børnehaven. Vi har 3 km hver vej, og da jeg ikke har bil, foregår det til fods. Han sover måske 1,5-2 timer om morgenen - dvs. 8.30-10.30 samt 14.30-16.30. Det er lidt forskelligt, hvornår på turen han falder i søvn, og hvor længe han sover.
Derudover sover han nogle gange en kort lur imellem de to. Det sker, hvis første lur ikke var så lang.
Derudover sover han tredje (nogle dage fjerde) lur ca 18.00-19.00.
Pt er han derfor ret vågen, når jeg skal putte storebror. Han ligger roligt, imens jeg ammer, men derefter ligger han og snakker og pludrer.
Min ældste søn sover ikke længere lur. Vi skal gå ud af døren senest 8.10 om morgenen, for at jeg kan nå at have ham ordentligt afleveret inden kl 9.
Ja, hvad gør jeg?
Jeg bliver så frygtelig ked af, hvordan det nogle aftener er endt.
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre