Annonce

Annonce

Brev:

Falde i søvn i egen seng - 11 mdr.


2. maj 2020

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Falde i søvn i egen seng - 11 mdr.

Hej Helen

Vores datter på 11 måneder har i en meget lang periode på flere måneder døjet med mange opvågninger om natten. Hun bliver puttet omkring kl. 20.00. Hun har hidtil fået lov til at blive ammet i søvn, hvorefter jeg så ligger hende i egen seng. Hun vågner ofte i løbet af en time igen, og sådan kan det fortsætte mange gange i løbet af natten. Jeg har været tilbøjelig til, at amme hende flere gange om natten, da jeg følte det var den bedste måde at få hende til at falde til ro på.
Jeg har prøvet at indføre aftengrød en time før sengetid, men synes ikke det har haft en effekt på de mange opvågninger. Efter konsultation med min sundhedsplejerske bliver jeg rådet til at begynde at ligge hende i egen seng inden hun falder i søvn under amningen.

Vi er nu i gang med denne øvelse på fjerde dag. Jeg er meget frustreret og synes det er rigtig hårdt - hvorfor jeg bliver i tvivl om hvorvidt jeg gør det rigtige?

Min datter ammer og jeg ligger hende derefter fra mig i egen seng. Hun er lys vågen så snart jeg ligger hende fra mig, også selvom hun ved brystet var ved at falde i søvn. Hun bliver meget ulykkelig, og jeg føler det er en uendelig gråd, hvor det er tydeligt at hun vil have at jeg tager hende op til mig. Jeg har prøvet at være beslutsom og ikke tage hende op. Jeg stryger hende på mave og ryg og gentager flere gange at vi skal sove. Jeg forsøger også at nynne en godnat sang - det er dog som om at gråden bliver værre og værre. Hun spjætter og til tider låser sig helt faste i benene så jeg ikke kan ligge hende ned igen når hun rejser sig. ...


Annonce

... Det er rigtig hårdt at se på, da det er tydeligt at hun er ulykkelig og i protest.

Den første aften tog det 30 min med virkelig ulykkelig gråd. Til sidst overgiver hun sig og ligger sig til rette og falder i søvn.
Anden aften tog det 45 min med samme udfald som aftenen før.
Tredje aften tog det 20 min helt uden gråd, men hvor hun leget lidt med sin sengerand liggende. Hver gang hun rejste sig for at kigge på mig kærtegnede jeg hende og gentog at hun skulle sove. Hver gang jeg gentog dette lagde hun sig pænt. Hun overgav sig da hun havde fundet roen.
I dag på fjerde dagen er vi igen tilbage til ulykkelig gråd... jeg synes det er rigtig hårdt. Jeg er derfor kommet i tvivl ift om det vi gør er det rigtige?

Siden vi er startet på dette er jeg nødsaget til at pointere, at hun har sovet uden opvågninger fra hun bliver puttet kl 20 og frem til kl 00. Desuden sover hun igen til omkring kl 2-3 stykker og vågner hvor jeg tilbyder vand istedet for amning. Det tager hun fint imod og falder hurtigt i søvn igen. Jeg kan på opvågningerne se at det har en effekt på hendes sammenhængende søvn. Min datter har også været vant til at når hun har opvågningerne så tager vi hende op af sengen og trøster til hun er faldet i søvn igen. Det er vi stoppet med og trøster hende nu i søvn i egen seng.

Gør vi noget forkert? Vi er bange for at alt den gråd går ind og påvirker hende på en negativ måde. Det kan også være at det er hendes måde at protestere overfor den nye måde at blive puttet på. Jeg synes det er hårdt.

Med venlig hilsen
En meget frustreret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juni 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

9 mdr gammel datter døjer med søvnen

Hej Helen. Vi er nogle godt trætte forældre som har desperat brug for et...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Opvågninger aften/nat

Hej igen Tak for altid gode svar. Vi følger nu putteritualet som du...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Nattesøvn 10 mdr

Hej Helen, Min søn på 10 mdr, sover simpelthen så uroligt, og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning til nat - 11 mdr.

Hej Helen . Vores dreng er nu 11,5 mdr og vi har endnu engang brug for dit...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Udvikling | 12 mdr.

1årig - søvn og følsom

Hej Helen Jeg har lagt mærke til at når vi giver min søn natflaske siddende...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.

Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!

Venlig Hilsen Mira

P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!


Annonce