Annonce

Annonce

Brev:

Putning - 3 mdr.


29. januar 2020

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Putning - 3 mdr.

Kære Helen

Tak for et godt sted at finde råd og vejledning.

Jeg har læst din bog om børn og søvn, men jeg har tre spørgsmål vedr. den konkrete situation jeg står i med min datter, hvorfor jeg skriver til dig.

Jeg har en dejlig datter på 3,5 mdr. Hun har det godt, spiser godt, tager på og smiler og er glad.

Spørgsmål 1:
Min datter har siden fødslen kunne sove i egen tremmeseng uden problemer. Jeg har tidligere gjort den sådan, at jeg efter endt natamning, har haft hende oppe over min skulder i ca. 30 min. Det har hjulpet til, at hun ikke har gylpet i sengen, har bøvset af hvis hun skulle, samt fået hende til at falde i søvn igen efter amning. Jeg har herefter kunne lægge hende i hendes egen seng. Dette har virket upåklageligt indtil for ca. 14 dage siden. Min datter begyndte lige pludselig at skrige og græde, når hun kom op.

Jeg har i samråd med min SP prøvet forskellige stillinger og tiltag, men desværre uden meget held. Min SP har udelukket, at hendes reaktion har noget med surt opstød eller gylp at gøre, da min datter ikke reagerer på samme måde hvis jeg lader hende sove videre i sengen ved siden af min kæreste og jeg. Her gylper hun en lille smule, men sover ellers trygt videre.

Jeg har fulgt dit råd fra din bog om at lægge et håndklæde eller pude under hendes madras. Min tanke var, at jeg efter amning ville lægge hende direkte i hendes tremmeseng - altså uden at have hende oppe at sidde. Dette vil hun heller ikke. Hun begynder at vende og dreje sig i utilfredshed og vågner som regel helt af dette. Jeg har prøvet at stå foroverbøjet i tremmesengen og holde hendes arme. Dette hjælper i tiden jeg holder dem, men lige så snart jeg slipper bliver hun urolig. Jeg kan simpelthen ikke få hende lagt i egen tremmeseng igen efter amning. Har du nogle gode råd?

Spørgsmål 2 og 3:
Når min datter skal sove vugges hun i søvn. Selve forløbet er, at min datter er sammen med os i stuen indtil ...


Annonce

... hun bliver træt nok til at sove. Her tager jeg hende ind på soveværelset, svøber hende i hendes dyne og vugger og synger for hende. Hun sover som regel efter 10-15 min. Min datter kan ikke falde i søvn, hvis hun ikke vugges. Vi har prøvet en slyngevugge, men denne er hun ikke specielt begejstret for. Jeg har som sådan intet imod at vugge hende i søvn, da jeg synes det er hyggeligt og gerne vil give hende den tryghed hun har behov for. Men i takt med at hun vokser og bliver tungere, kan jeg godt se, at vugningen må få sin ende.

Jeg synes dog ikke, at hun skal græde sig selv i søvn hvorfor jeg tænker, at det vil tage lidt tid at ændre denne vane. Jeg kan ligeledes forstå på andre, at det er nu de gode vaner skal indarbejdes, da min datter fra nu af vil begynde at huske rutiner. Jeg må ærligt indrømme, at dette stresser mig en smule og derfor også er en af grundene til, at jeg vælger at begynde at ændre på hendes putning nu.

Mit spørgsmål er derfor hvordan jeg ændrer på dette? Det skal ligeledes tilføjes, at jeg har prøvet at erstatte vugningen af min datter med berøring, nus osv. samt at lægge en hånd på hendes bryst og holde hendes arme. Alle tingene bliver hun dog rimelig ophidset over når hun er træt. Hun falder heller ikke i søvn ved brystet længere, men bliver som regel mere frisk efter amning. Derfor indgår amning ikke som en del af potningen længere. Jeg har derfor brug for lidt råd til hvad jeg ellers kan prøve at gøre :)

Mit sidste spørgsmål går lidt i forlængelse af ovenstående. Min kæreste og jeg er en smule i tvivl om hvordan vi indfører gode putteritualer. Min datter er ofte ikke træt på samme tidspunkt. Nogle dage vil hun gerne sove kl. 22, mens hun andre dage gerne vil sove kl. 23. Skal vi begynde at putte hende på et fast tidspunkt hver aften selvom hun ikke er træt? Eller hvordan gør vi det?

Jeg håber at ovenstående giver en smule mening :)

Med venlig hilsen
En vuggende mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Grøn tynd afføring

Kære Helen. Jeg har fået meget hjælp af dig vedrørende min søn på nu 4 år....

Læs hele brevet og Helens svar


28. februar 2020 | Amning | 4 mdr.

Amning/ammestrejke

Kære Helen Jeg har en søn på 4 måneder, som jeg har fuldammet de første 3...

Læs hele brevet og Helens svar


22. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnrytme om dagen - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en datter på 4,5 måned. Hun har indtil hun var ca. 3,5...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Min datter vil ikke sove til formiddag eller eftermiddag

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedrørende søvn hos min datter på 4 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2020 | Diverse | 3 mdr.

Problemer med maven

Hej Helen Jeg har en søn på 3 måneder, der har problemer med maven. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce