Annonce

Annonce

Brev:

Urolig søvn - snart 1 år


7. november 2019

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Urolig søvn - snart 1 år

Hej Helen.

Jeg skriver ang min datter på snart 1 år. Hun er begyndt at gå for en måneds tid siden, er godt indkørt i dagpleje, Hun er en glad og veltilpas pige, men vi kæmper med at få mere sammenhængende søvn om natten.
Hun har været fuldammet, nægtet sut og flaske, hun har en sutteklud hun sover med.

Vores store problem er at hun sover urolig om natten, hun har indtil for en måned siden sovet ved os i sin tremmeseng, med opvågninger hver anden time. Vi prøvede så at lade hende sovet på eget værelse og det har givet en smule længere stræk. Hun bliver puttet mellem 19.30 og 20.00 efter et bad og grød(det hun vil spise). Hun har rigtig svært ved at falde i søvn selv i sin seng, vi har nok givet hende den dårlige vane at blive vugget i søvn hos os, og derefter lagt i seng. Hun kan nogle få gange sove helt til midnat eller lidt længere, men oftest vågner hun efter 2 timer også kæmper vi med at få hende til at sove videre i egen seng. Hun falder i hen og jeg ligger hende ned, ...


Annonce

... men hun vågner med det samme hun rammer sengen. Oftest giver vi op også kommer hun med ind til os og finder nærmest kun ro ved mit bryst. Jeg har indtryk af det mere er en tryghed. Jeg ved godt dette nok også er en dårlig vane. Men jeg ved simpelthen ikke hvad jeg kan gøre for at få brudt det.

Vi køre samme rutine til sengetid, bad, grød , børste tænder også ro, hver aften.
Det skal lige siges hun sover rigtig godt om dagen, 2 lure af 2-2,5 timers varighed. Og der kan man bare putte hende uden problemer, hun falder selv i søvn.

Hun er ikke den store spiser, det små måltider i løbet af dagen der tilbydes. Nogle gange når hun bliver hentet har hun slet ikke spist i dagplejen. Men er stadig glad og frisk. Jeg har ofte tænkt om det fordi hun spiser lidt i løbet af dage. Hun har selv trappet ud af amninger, det har ikke den store interesse, dog bliver hun tilbudt bryst til sengetid, og ofte er det en kort amning.

Hun er tjekket for problemer med ørene og der var intet.

Hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce