Brev:
3-årig kan ikke smide bleen
Kære Helen.
Vi har en dejlig og på mange områder meget moden datter på 3 år, bare ikke når det kommer til at smide bleen. Hun har meget længe kunnet holde sig når hun ikke har ble på og de sidste 3-4 måneder har hun kunnet holde sig i 4-5 timer. Hjemme tager vi tit bleen af hende og så kommer hun og beder om at få en på når hun føler trang. Man kan også se på hende når hun skal tisse og det er få gange at hun har tisset i bukserne. Når hun har gjort det er hun kommet til os for at få tørre bukser på, men hun er ikke ked af det, nærmest lidt stolt.
Problemet er at vi ikke kan få hende til at bruge potten eller toilettet. Vi tilbyder hende det ofte når vi kan se at hun skal tisse, men hun giver altid udtryk for at hun ikke har lyst. Hun sidder indimellem på potten, men det er højst 5 sekunder. Hun har også siddet der og læst i en bog et par gange i længere tid, men der sker stadig ingenting, det er som om at hun ikke kan/vil give slip, for så snart hun får bleen på tisser hun.
Vi vil ikke presse hende, men hun virker fysisk parat til at smide bleen og derudover har hun en meget sart hud, så vi har ...
... ofte problemer med rødme pga. bleen. Et andet problem er at hun ikke fortæller de voksne i børnehaven når hun har brug for at blive skiftet, så hun kan gå længe med en beskidt ble. Det gør hun heller ikke hjemme og vi skal nærmest tvinge hende til at få skiftet ble, hun har alt for travlt med at lege og der er altid noget hun lige skal først. Det virker ikke til at genere hende at bleen er beskidt og hun vil oftest gerne have en ble på når vi tager den af. Vi kan dog som regel overtale hende til at få den af, ”numsen skal lige have luft” og så er det fint.
Hun startede i børnehave i maj, mens hun gik i vuggestue sad hun ofte på deres lille toilet og tissede indimellem. Jeg er ikke klar over hvor meget hun gør det i børnehaven. Der er desuden sket en del i hendes liv de sidste måneder, for 1 ½ måned siden blev hun storesøster og for 3 uger siden stoppede hun med at bruge sut. Vi føler dog at der er kommet ro i familien nu, men forstår jo godt at det er store ændringer for hende. Hun er en ret fremmelig pige der har et meget veludviklet sprog og giver udtryk for følelser og behov.
Med venlig hilsen
G og L
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Taktilsansen
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to