Annonce

Annonce

Brev:

3-årig kan ikke smide bleen


3. august 2018

Kategori:
Alder:
3 år, 1 mdr.

3-årig kan ikke smide bleen

Kære Helen.

Vi har en dejlig og på mange områder meget moden datter på 3 år, bare ikke når det kommer til at smide bleen. Hun har meget længe kunnet holde sig når hun ikke har ble på og de sidste 3-4 måneder har hun kunnet holde sig i 4-5 timer. Hjemme tager vi tit bleen af hende og så kommer hun og beder om at få en på når hun føler trang. Man kan også se på hende når hun skal tisse og det er få gange at hun har tisset i bukserne. Når hun har gjort det er hun kommet til os for at få tørre bukser på, men hun er ikke ked af det, nærmest lidt stolt.

Problemet er at vi ikke kan få hende til at bruge potten eller toilettet. Vi tilbyder hende det ofte når vi kan se at hun skal tisse, men hun giver altid udtryk for at hun ikke har lyst. Hun sidder indimellem på potten, men det er højst 5 sekunder. Hun har også siddet der og læst i en bog et par gange i længere tid, men der sker stadig ingenting, det er som om at hun ikke kan/vil give slip, for så snart hun får bleen på tisser hun.

Vi vil ikke presse hende, men hun virker fysisk parat til at smide bleen og derudover har hun en meget sart hud, så vi har ...


Annonce

... ofte problemer med rødme pga. bleen. Et andet problem er at hun ikke fortæller de voksne i børnehaven når hun har brug for at blive skiftet, så hun kan gå længe med en beskidt ble. Det gør hun heller ikke hjemme og vi skal nærmest tvinge hende til at få skiftet ble, hun har alt for travlt med at lege og der er altid noget hun lige skal først. Det virker ikke til at genere hende at bleen er beskidt og hun vil oftest gerne have en ble på når vi tager den af. Vi kan dog som regel overtale hende til at få den af, ”numsen skal lige have luft” og så er det fint.

Hun startede i børnehave i maj, mens hun gik i vuggestue sad hun ofte på deres lille toilet og tissede indimellem. Jeg er ikke klar over hvor meget hun gør det i børnehaven. Der er desuden sket en del i hendes liv de sidste måneder, for 1 ½ måned siden blev hun storesøster og for 3 uger siden stoppede hun med at bruge sut. Vi føler dog at der er kommet ro i familien nu, men forstår jo godt at det er store ændringer for hende. Hun er en ret fremmelig pige der har et meget veludviklet sprog og giver udtryk for følelser og behov.

Med venlig hilsen
G og L

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. juni 2020 | Udvikling | 2 år, 8 mdr.

Børnehavestart - middagslur og renlighed

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores store pige på 2 år og 8 måneder og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juni 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af tis og lort/toilettræning

Kære Helen. Tusind tak for dit hurtige og fyldige svar. Det er dejligt at...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2020 | Opdragelse | 3 år

Dreng på 3 slår og sparker

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en super god brevkasse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Opdragelse | 2 år, 8 mdr.

Mad og opdragelse - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen Det er noget tid siden jeg føler, at jeg har haft behov for at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Jeg havde i en periode lidt problemer med at amme og var egentlig ved at smide håndklædet i ringen, men Helen sagde de rigtig ting som gjorde at jeg fortsatte og det er jeg rigtig glad for i dag ...

Camilla Martin


Annonce