Annonce

Annonce

Brev:

Morsyg og aflevering i vuggestuen


6. november 2023

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Morsyg og aflevering i vuggestuen

Kære Helen

Jeg er nok sådan en mor der bekymrer mig lidt rigeligt og derfor har mange ting at spørge om. Derfor er jeg så taknemmelig for denne brevkasse og dine gode råd.

Lille H er normalt meget glad for vuggestuen og plejer ikke at være ked af at blive afleveret, han plejer at være glad, hilse på alle og gå i gang med at lege.

Lige for tiden bliver han dog ked af det, når jeg går. Der er sket den ændring for nyligt, at det er mig (frem for far), der er begyndt at aflevere de fleste dage. Det kommer sig af, at far har fået nye arbejdstider. Vi bestræber os på, at H skal være kortest muligt tid i vuggestuen. Han er der fra 8 til senest 15.

Vuggestuens personale forsikrer mig om, at han kun er ked af det i kort tid og hurtigt bliver trøstet og afledt, når jeg er gået. De forsikrer mig også om, at han ikke er ked af det i løbet af dagen, at han er glad, griner og leger og virker til at trives.
Nogen gange siger pædagogerne, at han har spurgt "Hvor mor?" eller "Hvor far?", men det lægger ingen af os meget i, fordi han lige for tiden spørger meget efter folk han kender, og kan også f.eks. spørge "hvor farmor", når vi er derhjemme.

Jeg er heller ikke i tvivl om, at han er glad for vuggestuen og nyder de ...


Annonce

... andre børns selskab.

Det her falder også sammen med, at han generelt er blevet meget morsyg eller mor-glad. Han går efter mig, når jeg går på toilettet og leder efter mig, når jeg er et andet sted i huset - selvom han er sammen med sin far eller sine bedsteforældre, som han elsker. Han vil have, at jeg skal være der. Og hvis vi har været adskilt - altså f.eks. bare en halv time mens jeg var i bad - så giver han mig kram og siger "mor, mor, mor!", som om han har savnet mig længe. :)

Hans far og jeg har altid været ret lige om alting derhjemme, så det er ikke sådan, at han er vant til, at det kun er mig, der kan skifte, putte, etc. Men lige for tiden er bare mest mig der duer.

Jeg kan jo godt læse mig til i det, du har skrevet, at der ofte er en urolig periode i 18-20-måneders alderen, og det nok er det, der spiller ind her?

Det går mig bare lidt på, at han pludselig bliver ked af det ved aflevering, og jeg tænker på, om man kan gøre noget for at hjælpe ham, eller om det bare er noget, der skal gå over? Jeg giver ham altid et kram og sørger for at aflevere ham til en af de pædagoger, han er knyttet til, og siger, at jeg kommer og henter ham senere.

Tak for dine altid gode råd.

Med venlig hilsen
Mor til H.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjenbetændelse

Øjenbetændelse kaldes også conjunctivitis. Det er betændelse i øjets bindehinde, som dækker indersiden af øjenlåget og det hvide af øjet.

Der er to former for øjenbetændelse - en mild og en svær.

Den milde øjenbetændelse opstår ofte hos forkølede børn. Øjet bliver let rødt, det løber i vand, og der kommer "gule klatter" i øjenkrogen, især efter søvn. Denne form for øjenbetændelse skyldes virus, som kun er lidt smitsom, og børn med denne form for øjenbetændelse må...

Læs mere i Babylex

Høj stol til baby

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce