Annonce

Annonce

Brev:

Morsyg og aflevering i vuggestuen


6. november 2023

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Morsyg og aflevering i vuggestuen

Kære Helen

Jeg er nok sådan en mor der bekymrer mig lidt rigeligt og derfor har mange ting at spørge om. Derfor er jeg så taknemmelig for denne brevkasse og dine gode råd.

Lille H er normalt meget glad for vuggestuen og plejer ikke at være ked af at blive afleveret, han plejer at være glad, hilse på alle og gå i gang med at lege.

Lige for tiden bliver han dog ked af det, når jeg går. Der er sket den ændring for nyligt, at det er mig (frem for far), der er begyndt at aflevere de fleste dage. Det kommer sig af, at far har fået nye arbejdstider. Vi bestræber os på, at H skal være kortest muligt tid i vuggestuen. Han er der fra 8 til senest 15.

Vuggestuens personale forsikrer mig om, at han kun er ked af det i kort tid og hurtigt bliver trøstet og afledt, når jeg er gået. De forsikrer mig også om, at han ikke er ked af det i løbet af dagen, at han er glad, griner og leger og virker til at trives.
Nogen gange siger pædagogerne, at han har spurgt "Hvor mor?" eller "Hvor far?", men det lægger ingen af os meget i, fordi han lige for tiden spørger meget efter folk han kender, og kan også f.eks. spørge "hvor farmor", når vi er derhjemme.

Jeg er heller ikke i tvivl om, at han er glad for vuggestuen og nyder de ...


Annonce

... andre børns selskab.

Det her falder også sammen med, at han generelt er blevet meget morsyg eller mor-glad. Han går efter mig, når jeg går på toilettet og leder efter mig, når jeg er et andet sted i huset - selvom han er sammen med sin far eller sine bedsteforældre, som han elsker. Han vil have, at jeg skal være der. Og hvis vi har været adskilt - altså f.eks. bare en halv time mens jeg var i bad - så giver han mig kram og siger "mor, mor, mor!", som om han har savnet mig længe. :)

Hans far og jeg har altid været ret lige om alting derhjemme, så det er ikke sådan, at han er vant til, at det kun er mig, der kan skifte, putte, etc. Men lige for tiden er bare mest mig der duer.

Jeg kan jo godt læse mig til i det, du har skrevet, at der ofte er en urolig periode i 18-20-måneders alderen, og det nok er det, der spiller ind her?

Det går mig bare lidt på, at han pludselig bliver ked af det ved aflevering, og jeg tænker på, om man kan gøre noget for at hjælpe ham, eller om det bare er noget, der skal gå over? Jeg giver ham altid et kram og sørger for at aflevere ham til en af de pædagoger, han er knyttet til, og siger, at jeg kommer og henter ham senere.

Tak for dine altid gode råd.

Med venlig hilsen
Mor til H.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. december 2023 | Sovevaner | 20 mdr.

Skal man vække en syvsover?

Kære Helen. Det lyder jo som en drøm, der bliver til virkelighed - vores...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Dårlig søvn i vuggestuen

Kære Helen Lillebror har aldrig sovet særlig godt i vuggestuen. Han virker...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2023 | Opdragelse | 16 mdr.

Banken hovedet i gulvet i raseri og frustration

Kære Helen Vores dejlige lille bjergged, der kravler op på alt, er vist en...

Læs hele brevet og Helens svar


20. november 2023 | Opdragelse | 22 mdr.

Afhængig af mor

Hej Helen. Inden for den sidste uge, er der pludselig sket en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2023 | Sovevaner | 17 mdr.

Rutiner og søvn

Hej Helen, Jeg har lige et spørgsmål til vores rutiner ift. søvn. Min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex

Peanuts og børn

Peanuts (jordnødder) - bør ikke gives til børn under 3 år. Det samme gælder andre hele nødder, kerner fra vindruer, popcorn, hele rå gulerødder og lignende hårde fødevarer.

Børn under 3 år vil ofte have vært ved at tygge og bearbejde hårde fødevarer, og der er derfor en risiko for, at barnet fejlsynker - og det kan være meget farligt. I værste fald kan f.eks. en peanut sætte sig fast ved luftrøret og blokere luftvejene. Især peanuts og kerner fra vindruer har vist sig at udgøre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce