Annonce

Annonce

Brev:

Raserianfald - 22 mdr.


7. januar 2022

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Raserianfald - 22 mdr.

Hej Helen

Vores datter er snart 2 år og vi kan mærke hun går igennem en stor udvikling i øjeblikket især. Jeg har nogle spørgsmål omkring den måde hun reagerer på nogle gange, da jeg er i tvivl om det er en almindelig reaktion.

Hun har altid været et glad barn som trives fint og er det stadig, men hun har også altid grædt meget voldsomt når hun så er ked af det, som hun jo naturligt er nogle gange. Men indimellem får hun nogle grædeture/raserianfald som er meget voldsomme. Fx hvis jeg ikke lader hende køre ned over en høj kant og ned i en kæmpe vandpyt med sin scooter eller hvis hun ikke kan få lov at hjælpe med maden (nogle gange er det for farligt synes jeg med varm olie osv.) hvis hun ikke vil have skiftet ble osv..

Jeg har flere gange måtte bære en fuldstændig rasende, skrigende pige noget af vejen hjem fra legepladsen, fordi hun går helt i selvsving. Jeg har også forsøgt at blive på fx legepladsen og løse det der, men jeg har erfaring med at det bare bliver værre og værre og vi har brug for at komme hjem og væk fra den situation hun blev vred over, fx væk fra vandpytten hun ikke må køre ned i. Når vi så kommer hjem er hun vred på mig i noget tid og slår ud efter mig hvis jeg nærmer mig, så jeg sætter mig bare ved hende og så får hun sin puttebamse og sut og så kan jeg få lov at trøste hende efter lidt tid. Så vil hun gerne sidde hos mig længe og kramme og blive trøstet.

Nogle gange når jeg skal hente hende fra vuggestue (heldigvis ikke så tit længere) har jeg oplevet lidt det samme, ...


Annonce

... hvor hun bliver fuldstændig ulykkelig og jeg må sidde ved hende i garderoben i 20 minutter mens hun skriger og slår ud efter mig og jeg ikke må trøste hende. Men efter noget tid kommer hun hen til mig og vil sidde og kramme længe. Jeg viser hende at jeg er der for hende og prøver at vise hende at jeg gerne vil trøste hende, men hvis jeg fx tager hende op så bliver det meget værre.

En dag var der en pædagog der kom ud og sagde, at hun mente jeg burde tage min datter og sige at nu skal vi hjem og sådan er det og at jeg hjalp hende bedst sådan. Men det har jeg ikke erfaring med. Det kan ofte eskalerer hvis jeg prøver at håndtere det sådan.

Det er ikke noget jeg har set ellers i vuggestuen. Når jeg møder andre forældre i garderoben med deres børn sidder de ofte stille og roligt og får tøj på osv.

Er det en normal måde min datter reagerer på? Hun reagerer ikke ligeså voldsomt overfor sin far, så det er ofte mig der står med de her raserianfald og jeg prøver at håndtere det så godt jeg kan, men nogle gange er jeg usikker på, om jeg bør håndtere det anderledes. Har du nogle tanker og råd omkring det?

Ps. Jeg ved ikke om det kan have noget med det at gøre, men hun har væske på det ene øre, hvilket gør hun høre dårligt på den side. Virker ikke til hun har ondt og hun sover godt, men ved ikke om det kan gøre hende irriteret eller lignende. Hun er i gang med udredning hos en ørelæge. Synes dog altid hun har haft de her store grædeture - også før problemer med øre.

Med venlig hilsen
den usikre mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. november 2022 | Sygdom | 2 år

Omgangssyge og kost

Hej Helen Min datter har fået omgangssyge - hun har voldsom diarre og kaster...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Sovevaner | 18 mdr.

Besværlig putning

Kære Helen, Jeg har skrevet til dig før, men vi oplever stadig udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2022 | Sovevaner | 19 mdr.

19 måneder og bevægelse

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at modtage noget sparring på min...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2022 | Opdragelse | 23 mdr.

Opdragelse - 23 mdr.

Kære Helen. Jeg kunne godt bruge et råd om opdragelse af en 2 årig. Jeg er...

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Flytning nu og i fremtiden - 21 måneder

Hej Helen. Min datter er 21 mdr gammel og vi flyttede fra hendes far da hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce