Annonce

Annonce

Brev:

Søskende kærlighed


9. marts 2020

Kategori:
Alder:
3 år, 8 mdr.

Søskende kærlighed

Kære Helen.

Vores store dreng på 3,5 år er så glad for sin lillesøster og bliver helt lykkelig, når han kan få hende til at grine osv.

Samtidig har det også været en tilvænning for ham, at hun fylder og også har brug for mig, hvilket han da hun var mindre gav udtryk for - fx ved at sige “hvorfor må hun låne min mor?”. Jeg har fra start prioriteret at have alenetid med ham efter lillesøsters ankomst - småture kun ham og jeg osv, og det har virker godt.

Nu virker han til at have vænnet sig mere til sitationen - men i takt med at hun gør mere væsen af sig og fx kravler omkring, er der kommet nye ting.
Han er fysisk lidt voldsom overfor hende - fx sætter han sig oven på hende, vælter hende, eller trykker hendes hoved ned mod gulvet. Hun protesterer naturligvis ved at græde - men kommer sig relativt hurtigt igen.

Nogle gange virker det som om, at han vil lege med hende - men ikke kan ved, hvordan han skal starte det på en god måde. Andre gange som om det er så fristende liiiige at træde på hende, når hun ligger der på gulvet:-)

Jeg prøver forskellige ting - sige hvad han må gøre - istedet for hvad han ikke må gøre, men også at fortælle ham, at det gør ondt på hende og at han ikke må gøre det. At hun siger “stop” når hun græder. Så siger han, at det er hans bamse, der siger at han skal gøre det. Det har vi så taget en snak med bamsen om, ...


Annonce

... men det hjalp ikke så meget:-)

Derudover er han ret principfast på, at hun ikke må røre hans legetøj, og løber hen og tager det fra hende, men han er så sød til istedet at give hende noget af hendes eget legetøj. Men hun når at blive sur over at få taget det, hun lige legede med, fra sig... Så det er i hverdagen faktisk nemmere at blive ude efter børnehave - og tage på legeplads eller bibliotek - end at komme hjem, hvor jeg føler mig fanget mellem ikke at have lyst til at irettesætte ham hver 10 minut, men at lillesøster heller ikke skal slås.

Det er helt tydeligt, at han bliver usikker, når han får hende til at græde og jeg må træde ind. Det gør, at det skærer endnu mere i mit hjerte, når jeg må irrettesætte ham i de situationer, hvor han får hende til at græde, for jeg kan se i hans øjne, at han også føler skyld over det, selvom han prøver at grine lidt kejtet.

Det ærgrer mig, at konflikter med legetøj og at han er fysisk hård ved hende fylder i hverdagen, for det lyser ud af dem begge hvor glade de er for hinanden. Hun griner fx når vi henter ham i børnehave med den største gensynsglæde - og det bedste han ved er, når de har det sjovt sammen.

Har du nogle gode Dos and dont’t til en sådan søskendedynamik?:-) særligt i forhold til hvad jeg skal gøre og sige til ham, når han gør noget bevidst, som gør ondt på hende?

De bedste hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. maj 2020 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Optagethed af lort og tis/vil ikke toilettræne

Kære Helen. Jeg skriver, da jeg har et par spørgsmål vedr min søn på 3,5 år...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Sovevaner | 3 år, 6 mdr.

Putteudfordringer med 3,5 årig

Kære Helen Min datter på nu 3,5 år har altid haft et godt sovehjerte. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2020 | Sygdom | 3 år, 5 mdr.

Forkølelse og Covid-19

Hej Helen Vi har en dreng på 3 år, han er frisk og er sjælden syg. Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


28. april 2020 | Diverse | 3 år, 6 mdr.

Behovsdato/boernehavestart

Kaere Helen Vores familie staar overfor nogle omvaeltninger, som jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2020 | Udvikling | 3 år, 9 mdr.

Et sansende barn

Kære Helen, Tak for dit forrige svar. Virkelig spændende læsning! Jeg klør...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce