Annonce

Annonce

Brev:

Fortsat ingen lyst til mad trods flere tiltag


8. juni 2022

Alder:
8 mdr.

Fortsat ingen lyst til mad trods flere tiltag

Hej Helen

Jeg skriver igen som opfølgning på mit tidligere spørgsmål. Jeg har nu i ca 14 dage arbejdet på at følge dine råd, for at øge madindtaget og lysten til mad hos min søn der nu nærmer sig 8 mdr.

Jeg har således arbejdet mig ned på følgende amninger, og er stoppet med at give vælling i kop sammen med måltidet. Han tilbydes heller ikke amning mere efter skemåltiderne, det stoppede jeg med med det samme.

🍼 kl 5/tidlig morgen
🍼 inden 3 x lur og kun et bryst
🍼 til putning
🍼 og så hvad han tager om natten. Dette kan jeg pt ikke se mig ud af at stoppe helt på nuværende tidspunkt, da han bruger brystet som tryghed også.

Så altså 5 gange + nat. Det har indtil videre ikke haft nogen effekt på hans appetit til grød/mos. Jeg følger alle råd med fingermad, mimik m.m og har også forsøgt at tage på “skovtur” at give maden, lade andre Mads ham mm.

Idag fjernede jeg så for første gang amningen inden formiddagslur.
Jeg tilbød grød og frugtmos 2 gange fra han stod op til luren, men han spiste Max 2-3 tsk.
Da han vågnede efter halvanden times lur, synligt sulten, tilbød jeg igen mad - men han ville ikke. Han har her altså nærmest ikke spist fra kl 5.00 - 10.30/11.00.
Dog fået rigeligt væske da han gerne drikker vandet fra koppen.

En time efter jeg tilbød mad skriger han fuldstændig vanvittigt af sult (antager jeg). Det synes jeg ikke er rart! Er det virkelig meningen? Skal det være slemt før det bliver bedre?
Han faldt i søvn ved ...


Annonce

... brystet, så det kan også have været træthed eller en kombi 🤷🏻‍♀️ Han havde kun været vågen i halvanden time. Dog var vi ude at handle og få en masse stimuli, han lå på maven/ryggen i vognen og kiggede rundt.

Han tømte ikke engang et bryst! Kan jeg regne med at han har spist til han er mæt og fået den næring han har brug for? For jeg frygter jo at han er faldet i søvn inden han fik nok og han bare ikke har kræfter til mere 😟

Jeg synes ikke hans energiniveau er stort og jeg har IGEN bestilt en lægetid 🫤 han kan ofte kun holde sig vågen i halvanden - Max 2 timer! Og så er han træt!! Han er ofte syg med snot og rallen, er bagud motorisk og det virker ofte til at han ikke har kræfter til at holde sit hoved når han er maveliggende. Han ligger sig bare fladt ned med hovedet liggende på sine hænder og hviler/kigger. Gør han ikke det, ligger han og beklager sig og råber/pylrer.

Jeg har været til læge ad flere omgange, men ingen af dem har ment at der var noget galt. Men nu har jeg altså bestilt tid igen og vil kræve en blodprøve, da jeg er bange for om han kan lide af jernmangel eller andet.
Bør han få et tilskud af jern når han er 8 mdr og ikke rigtigt spiser noget?

Jeg er sådan i tvivl om det er det rigtige det her med at skære så meget amning væk. Hvor hurtigt plejer det at gå før lyst til mere mad kommer?
Presser jeg for meget på? Kan det tænkes han ikke er klar trods hans alder?

Jeg ser frem til at høre fra dig igen.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Øget sikkerhed til barnet og bedre søvn til alle

Samsovning skal være trygt og med øget sikkerhed til barnet.

Sleep Well vesten giver barnet ro i kroppen. Barnet har jo ligget fast i maven på mor og vil have den ro og tryghed tilbage i kroppen. Man kan sige at vesten er den ekstra hånd du tit står og mangler.

Når ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2023 | Amning | 8 mdr.

Afvisning af det ene bryst

Kære Helen Lillebror har beslutttet, at han absolut ikke vil beskæftige sig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Faste madvarer og tygning

Kære Helen Lillebror vil rigtig gerne prøve vores mad, f.eks. kartoffelbåde,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme - del II

Hej Helen, Så er jeg på banen igen. Tak for dit sidste svar ift. at få lavet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce