Annonce

Annonce

Brev:

Ammerytme og mælk før lur (nu mest om almindelig mad og skemåltider) - del 2


26. maj 2022

Alder:
8 mdr.

Ammerytme og mælk før lur (nu mest om almindelig mad og skemåltider) - del 2

Kære Helen

Tak for dit svar omkring ammerytme og mælk før lur. Jeg er glad for, at jeg skrev til dig. Jeg skrev, fordi jeg havde behov for en konkret plan og vejledning, at gå efter, og det kunne du heldigvis give mig. Det er jeg meget glad for, og jeg synes, du gav mig et “skub”, på en venlig og respektfuld måde.

Det er, som du skriver, en stor omvæltning for mig, både praktisk og følelsesmæssigt at gå ned til 4 amninger i døgnet og at sætte skemåltiderne gevaldigt op. Men jeg har besluttet mig for at følge din plan og er gået igang med det samme.

Nogle punkter i mad- og ammeplanen har jeg dog svært ved at implementere ift. min drengs rytme og erfaring med almindelig mad, og hertil vil jeg høre, om du kan give et godt råd:

FORMIDDAGSGRØD OG MELLEMMÅLTID FØR FORMIDDAGSLUR:
Jeg har svært ved at få min dreng (fylder 8 måneder om en uge) til at spise formiddagsgrød, da han er træt allerede kort efter, at han er stået op fra sin nattelur. Det bliver til 2-3 skefulde, han indtager. Jeg har prøvet at give ham det i dag, men også tidligere, og jeg gik væk fra formiddagsmåltidet, da det ikke fungerede. Jeg har derfor svært ved at se, hvordan jeg skal skippe amning før formiddagsluren allerede fra næste uge, fordi der derved vil gå mange timer uden mad, når han ikke gider formiddagsmåltiderne. Han har de sidste par dage efterspurgt amning kl. 6 om morgenen, hvorefter han sover videre. Ifølge din plan skal jeg først give ham mad igen efter formiddagsluren.

BLØD FRUGT, GRØNTBUKETTER OG RISTEDE RUGBRØDSSTAVE ETC.:
Her er jeg endnu ...


Annonce

... ikke gået rigtigt i gang. Jeg har tidligere givet min dreng agurkeringe, hvilket han var begejstret for, men i går bed han et stort stykke af agurken af. Han har fået de to nederste tænder, og dem benytter han sig gevaldigt af. Min dreng har indtil videre fået meget fintblendet mos og er kun lige begyndt på mos og grød med lidt mere tekstur. Jeg har most frugt med en gaffel, revet et æble eller givet ham en stang kogt kartoffel, så han skulle bearbejde små stykker inde i munden, men han er blevet forskrækket og er begyndt at græde. Selv en moden kiwi, som er så blød og væskeholdig, er han blevet forskrækket over. Det er derfor mikrobidder, han har fået af frugt (han har ikke ønsket mere), og jeg er derfor bange for, at steppet til at kunne spise af en hel buket eller et helt stykke blød frugt eller grønt er for stort for ham, fordi vi ikke har gjort os så meget erfaring med at tygge? Eller er det måske for sent, fordi han nu bidder hele stykker af? Afhængigt af dit svar, hvor bløde/hårde bør grøntsagerne være, når de er kogt?

TILBEREDELSE AF MÅLTIDER:
Jeg synes, det er meget forskelligt mad, der skal tilberedes til min lille dreng på en enkelt dag, og jeg vil helst tilberede så meget mad selv, så jeg ved, hvad jeg giver ham. Har du et godt fif til at gøre madlavningen smart, så jeg bruger mest mulig tid med min dreng og mindst mulig tid i køkkenet? Hvis jeg fryser ned, må jeg så bruge mikroovnens defrostfunktion?

På forhånd tak for dine råd, glæder mig til at høre, hvordan du synes, jeg skal takle min tvivl :)

Bedste hilsner
Lucas mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. december 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Far på barsel, ammende mor på arbejde, nye sovevaner

Kære Helen Vi har en dejlig, meget aktiv dreng på 7 mdr, som rullede fra ryg...

Læs hele brevet og Helens svar


29. november 2023 | Sovevaner | 10 mdr.

Baby vågner hver time

Kære Helen For ca. syv uger siden besluttede jeg, at min datter – som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Udvikling | 8 mdr.

Imitere lyde - sproglig udvikling

Kære Helen. Så er jeg her igen med endnu en bekymring. Vores søn udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

7,5 måned - søvn og måltider

Kære Helen Vi har en dejlig dreng på 7,5 måned. Han har altid været...

Læs hele brevet og Helens svar


13. november 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Afviser flaske - 6 mdr.

Hej Helen, Min søn på 6 mdr afviser flaske. Jeg ved ikke om han får sin...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce