Annonce

Annonce

Brev:

Ammerytme og mælk før lur (nu mest om almindelig mad og skemåltider) - del 2


26. maj 2022

Alder:
8 mdr.

Ammerytme og mælk før lur (nu mest om almindelig mad og skemåltider) - del 2

Kære Helen

Tak for dit svar omkring ammerytme og mælk før lur. Jeg er glad for, at jeg skrev til dig. Jeg skrev, fordi jeg havde behov for en konkret plan og vejledning, at gå efter, og det kunne du heldigvis give mig. Det er jeg meget glad for, og jeg synes, du gav mig et “skub”, på en venlig og respektfuld måde.

Det er, som du skriver, en stor omvæltning for mig, både praktisk og følelsesmæssigt at gå ned til 4 amninger i døgnet og at sætte skemåltiderne gevaldigt op. Men jeg har besluttet mig for at følge din plan og er gået igang med det samme.

Nogle punkter i mad- og ammeplanen har jeg dog svært ved at implementere ift. min drengs rytme og erfaring med almindelig mad, og hertil vil jeg høre, om du kan give et godt råd:

FORMIDDAGSGRØD OG MELLEMMÅLTID FØR FORMIDDAGSLUR:
Jeg har svært ved at få min dreng (fylder 8 måneder om en uge) til at spise formiddagsgrød, da han er træt allerede kort efter, at han er stået op fra sin nattelur. Det bliver til 2-3 skefulde, han indtager. Jeg har prøvet at give ham det i dag, men også tidligere, og jeg gik væk fra formiddagsmåltidet, da det ikke fungerede. Jeg har derfor svært ved at se, hvordan jeg skal skippe amning før formiddagsluren allerede fra næste uge, fordi der derved vil gå mange timer uden mad, når han ikke gider formiddagsmåltiderne. Han har de sidste par dage efterspurgt amning kl. 6 om morgenen, hvorefter han sover videre. Ifølge din plan skal jeg først give ham mad igen efter formiddagsluren.

BLØD FRUGT, GRØNTBUKETTER OG RISTEDE RUGBRØDSSTAVE ETC.:
Her er jeg endnu ...


Annonce

... ikke gået rigtigt i gang. Jeg har tidligere givet min dreng agurkeringe, hvilket han var begejstret for, men i går bed han et stort stykke af agurken af. Han har fået de to nederste tænder, og dem benytter han sig gevaldigt af. Min dreng har indtil videre fået meget fintblendet mos og er kun lige begyndt på mos og grød med lidt mere tekstur. Jeg har most frugt med en gaffel, revet et æble eller givet ham en stang kogt kartoffel, så han skulle bearbejde små stykker inde i munden, men han er blevet forskrækket og er begyndt at græde. Selv en moden kiwi, som er så blød og væskeholdig, er han blevet forskrækket over. Det er derfor mikrobidder, han har fået af frugt (han har ikke ønsket mere), og jeg er derfor bange for, at steppet til at kunne spise af en hel buket eller et helt stykke blød frugt eller grønt er for stort for ham, fordi vi ikke har gjort os så meget erfaring med at tygge? Eller er det måske for sent, fordi han nu bidder hele stykker af? Afhængigt af dit svar, hvor bløde/hårde bør grøntsagerne være, når de er kogt?

TILBEREDELSE AF MÅLTIDER:
Jeg synes, det er meget forskelligt mad, der skal tilberedes til min lille dreng på en enkelt dag, og jeg vil helst tilberede så meget mad selv, så jeg ved, hvad jeg giver ham. Har du et godt fif til at gøre madlavningen smart, så jeg bruger mest mulig tid med min dreng og mindst mulig tid i køkkenet? Hvis jeg fryser ned, må jeg så bruge mikroovnens defrostfunktion?

På forhånd tak for dine råd, glæder mig til at høre, hvordan du synes, jeg skal takle min tvivl :)

Bedste hilsner
Lucas mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2023 | Amning | 8 mdr.

Afvisning af det ene bryst

Kære Helen Lillebror har beslutttet, at han absolut ikke vil beskæftige sig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Faste madvarer og tygning

Kære Helen Lillebror vil rigtig gerne prøve vores mad, f.eks. kartoffelbåde,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme - del II

Hej Helen, Så er jeg på banen igen. Tak for dit sidste svar ift. at få lavet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce