Annonce

Annonce

Brev:

Mineraler til baby


28. april 2023

Alder:
9 mdr.

Mineraler til baby

Kære Helen

Jeg har set i en oversigt hvilke mængder mineraler børn på 6-12 mdr bør indtage dagligt, og når jeg sammenholder det med hvilke (relativt begrænsede) mængder, der findes i madvarer, har jeg svært ved at se, hvordan et lille barn skal kunne spise sig til de mængder.

Zink fx, kan jeg forstå, at et barn bør få 5 mg af dagligt. Når man lige ser bort fra østers og krabbekløer, så er nogle af de mest zinkholdige råvarer jo kød, frø, nødder, æg og ost som indeholder i omegnen af 4-7 mg zink pr 100 g. Men fx frø og nødder vil jeg påstå at det er vanskeligt at spise mere end 5-10 gram af, hvis man er en baby. Ligeledes er indtaget af fx ost på en dag jo heller ikke mere end måske 10-20 gram. Og det er vel også de færreste babyer der spiser mere end gennemsnitligt 20-30 gram æg pr dag..

For jern forstår jeg, at dagsbehovet er 8 mg. Men igen det ...


Annonce

... må være svært at spise sig de til de mængder, selvom man får både kød, grønne grøntsager, fuldkornsbrød og bælgfrugter.

Så mine spørgsmål er noget i retningen af:

- Er det reelt normalt at små børn kommer op på de anbefalede niveauer af mineralerne eller er virkeligheden, at de når op på mindre men at det bare er godt nok?

- Har du nogle ideer til, hvordan vi kan øge andelen af mineraler til en baby som ikke vil spise skemad (og ikke spiser kød/fisk)? Jeg kender til de berigede produkter men de skal serveres i en håndfast form (uden ske). :)

- Jeg tænker også på om forklaringen til min undren er, om andre babyer måske spiser større mængder end vores. Hvor meget (gram) mad er det normalt for en baby på 9 mdr at spise? Jeg er med på, at det er nærmest umuligt at svare på og at valget af råvarer jo også langt overskygger mængden.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. februar 2024 | Sovevaner | 10 mdr.

Hvor meget skal min datter sove?

Hej Helen Jeg har en datter, som er 10 måneder gammel. Hvor meget skal hun...

Læs hele brevet og Helens svar


11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Vil ikke tage flaske og stop af natamning

Kære Helen Så er vi hjemme fra en hård men heldigvis også god tur. Nu skal...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2024 | Transport og ferie | 10 mdr.

Pylret baby 10 måneder

Kære Helen Tak for dine rigtig gode tidligere svar på vores spørgsmål! Her...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Søvn, mad, amning og toiletvaner

Hej Helen, Tak for svar af mine tidligere breve – jeg får et fornyet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce