Annonce

Annonce

Brev:

Urolig og pyldret


27. februar 2021

Alder:
4 mdr.

Urolig og pyldret

Hej Helen.

Jeg har en dreng på 4,5 måneder, hvor jeg synes det har bøvlet længe. Det er svært at stille ét spørgsmål, for jeg tror det hele hænger sammen. Jeg prøver at ridse nogle ting op.

Sover uroligt om natten og kun lur i barnevogn om dagen. Mange opvågninger. Amning har altid været en udfordring og han græder ofte ved brystet. Er dog fortsat fuldammet. Afføring vekslende men ofte går der 2-6 dage i mellem og det skifter farve og konsistens. Han har altid virket plaget og kæmpet med at komme af med det. Han har fået ordnet spændinger hos osteopat. Han har fået tjekket ører og der var ikke væske. Han kan rulle fra ryg til mave. Pludrer.

Det jeg vil spørge om er ift hans vågentid. Jeg oplever ham utrolig pyldret meget hurtigt efter han er vågen og han vil ikke særlig meget. Ofte må jeg putte ham efter kun en time vågen. Jeg har lige set ham have 5 fantastiske ...


Annonce

... dage, hvor han var vågen 1,5-2,5 timer ad gangen og hvor vi kunne nøjes med tre lure. Han var vågen med overskud, ville ligge selv på gulvet (i en rum tid), kunne ligge mens jeg lavede andre ting og snakkede til ham, han kunne sidde i skråstol og følge med, og generelt fik han bare virkelig udfoldet sig motorisk og i dialog.

Så kommer de dårlige dage dog desværre tilbage, hvor han ikke kan ligge selv, skal være på arm, brokker sig, viger lidt mere i øjenkontakten medmindre man virkelig underholder på puslebord, virker betuttet og indadvendt, græder under amning og spiser betydeligt mindre, og skal sove efter kort vågentid.

Jeg synes ikke jeg når noget med ham, og bliver bekymret 1) for hvad der plager ham og 2) om han ikke får udforsket det han burde. Og så er det selvfølgelig drønhårdt at gå ture konstant og bekymre sig for ham. Hvad kan der være los?

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bæredygtige og moderne stofbleer

Pusleriet startede op i januar 2019 og er en lille personlig familieejet webshop. Bag Pusleriet finder du Sarah, som står for al drift, forsendelser og kommunikation og hendes mand, som står for al udvikling af hjemmesiden. Sammen har de en dreng fra 2017 og venter endnu en lille stofblebruger til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. april 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og sove videre - 4 mdr.

Hej Helen Tak for dit svar sidst angående søvn og bryst. Der er på...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Sovevaner | 5 mdr.

Har svært ved at blive i søvnen

Hej Vi er meget udfordret på nattesøvnen herhjemme. Det har vi været i 2...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Aktivering og opstart af grød

Hej Helen, Og god påske :-) Nu bliver vores datter om få dage 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Sover kun ved brystet

Hej Helen Jeg har brug for din hjælp og råd til hvordan jeg får vendt min...

Læs hele brevet og Helens svar


24. marts 2021 | Udvikling | 5 mdr.

Stimulering baby 5 mdr

Hej Helen, For præcis 5 måneder siden fødte jeg en dejlig dreng på 4,6 kg....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce