Annonce

Annonce

Brev:

Nægter at spise - 11 mdr


19. januar 2021

Alder:
11 mdr.

Nægter at spise - 11 mdr

Hej igen,

Så har jeg endnu en problemstilling. Du har været så behjælpelig førhen så håber du har nogle gode råd til mig.

Min datter er snart 11 mdr. og hun har i en periode været rigtig god til at spise og har ikke ville have mme. Jeg har tidligere skrevet til dig om netop dette og har fulgt dine råd. Min bekymring går på at min datter nu ikke spiser særlig meget og nærmest kun vil have mme. Det er meget lidt mad hun for ind. Men der er nogle favoritter som vi så sørger for at hun for. Det er fx leverpostej på bondebrød med smør, bananpandekager, øllebrød/m. Sveskemos og alt med sovs/kartofler. Også glad for frugt. Vi giver hende som det er nu mme ca 135 ml 2 x i døgnet før hendes lure i barnevognen. Også får hun en flaske til natten. Dvs ca 500 ml. i døgnet.

Min datter har et stort temperament og vil ikke mades af os. Det har hun ville førhen. Hun vil sidde med alt selv - hvilket et så fint og vi respektere dette. Vi giver hende alt hvad vi spiser og hun får lov at sidde og lege, smage, kaste på gulvet og spytte ud. Vi giver hende altid ro når hun spiser og sørger for ikke at sidde og stirre på hende. Nogle gange går jeg over og vasker op imens eller laver noget andet så hun bare kan hygge sig i sit eget tempo.

Men problemet er at hun leger mere med maden end spise den. Hun får ikke meget mad ind og mange gange får hun slet ikke noget mad før hun skal sove lur og får mme. Det er virkelig svært at give hende morgenmad og her spiser hun nærmest ingenting! På trods af at det er flere timer siden hun fik mad sidst. Hun kan gå fra kl 3 om natten (hvor hun får en natflaske) til kl 10 om formiddagen (hvor hun puttes til første lur) uden mad...

Dette bekymrer mig. Jeg vil så gerne, at min datter nyder maden og gerne vil maden men vil ikke presse hende og gøre det til en dårlig oplevelse. Det skal være hyggeligt og hun skal gerne selv give udtryk for at hun vil have mad. Men det gør hun ikke.

Vi har prøvet at lade hende helt være og se hvornår hun selv efterspørger maden men problemet er at hun slet ...


Annonce

... ikke efterspørger maden. Hun elsker tilgengæld vand! Og drikker rigtig meget vand i løbet af dagen både af kop og sin drikkedunk.

Min datter er udover madproblemet en lille nips. Hun vejer 8,6 kg og er 80 cm lang. Hun tager meget lidt på men holder sig på sin kurve. Vi har et langt forløb bag os ift. hendes vægt hvor vi har været meget bekymrede så dette madproblem sætter sig hurtigt i mig. Og jeg prøver ikke at lade det gå mig på og slappe af i det hele men det er meget svært.

Men nu for du lige en dagsplan så er det måske nemmere at få et overblik:

Kl 6.30: Min datter vågner og vi vågner langsomt op med en bog, vand af drikkedunk og leger lidt.

Kl 8: Min datter bliver tilbudt morgenmad. For det meste bananpandekager, havregrød med frugtmos, øllebrød eller en bolle med ost/smør. Hun spiser meget lidt af dette og det meste ryger på gulvet. Vand af kop.

Kl 9.30: Tilbudt snacks. Fx. En smoothie, frugt eller en bar/majssnacks.

Kl 10-12: formiddagslur - her spiser hun 135 ml mme.

Kl 13: frokost. Bondebrød med alt fra leverpostej, makrel, torskerogn, avocado ellet smøreost på. Eller rester fra aftensmaden fx pasta med kødsovs, frikadeller og kartofler, grøntsagsmos og fiskedelle. Altid gnavegrønt og vand af kop.

Kl 14.30: tilbudt snacks. En halv bolle med smør eller andet frugt, grøntsager, en bar/majssnack.

Kl 15-16.30/17: eftermiddagslur og mme inden 135 ml

Kl 18: aftensmad. Alle retter og varieret mad. Fx. Kylling i karry med ris, torsk i ovnen med grønt, svensk pølseret med kartoffelmos osv. Hun bliver tilbudt alt. Vand af kop. Spiser ikke noget her nærmest.

Kl. 19.30: bliver tilbudt godnat grød eller snacks inden hun skal puttes. Men her nægter hun og vil sidde med det selv og får ikke spist.

Kl 20: puttes til natten og får her 135 ml mme. Her sover hun til 6.30 uden mælk. Hun vågner dog og bliver tilbudt en sut eller vand.

Jeg har været ude i om jeg skulle fjerne flaskerne om dagen men er meget i tvivl om dette vil gøre det værre eller bedre...

Venlig hilsen
En mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 11 mdr.

Kurver - måling af børn

Hej Helen. Jeg skriver til dig i håb om at du kan give mig lidt forståelse...

Læs hele brevet og Helens svar


23. februar 2021 | Sygdom | 11 mdr.

Syg efter dagplejestart

Hej Helen. Jeg har haft glæde af dine breve ang. Min datters spisning, men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen!

Jeg er godt nok glad for at jeg kan skrive til dig, jeg udnytter det i fuld stil!!

Tak for dine mange gode svar. Jeg elsker dem!

Hilsen Sophie, mor til pige på 9 måneder


Annonce