Brev:
Takker nej, spytter mad i stykker ud
Hej Helen
Min pige er nu 7 måneder. Hun var tidligt i gang med grød og var vild med det. Da hun blev 6 måneder begyndte vi på mere fast føde. Hun var dog ikke så god til at tygge endnu, men hun ville rigtig gerne smage og prøve at spise alt.
Nu er hun begyndt at takke nej, række tungen ud, eller spytte den mad ud hun får. Hun vil fortsat gerne have grød eller meget blød grønsagsmos, men er det noget hun skal tygge ryger det ud igen.
Hun får altid noget hun selv kan sidde med, og/eller får lov at have hånden i maden uanset hvad det er. Det vil hun rigtig gerne. Og hun undersøger det i høj grad. Det bliver most, klappet, tværet ud og løftet op til munden. Hun tager det også gerne i munden, bider i det men spytter det så ud igen.
Så lige nu spiser ...
... hun kun grød. Nu tænker jeg så, “øv det gik lige så godt med at øve at tygge. Er vi På vej et skridt Tilbage?” Eller er det helt normalt at have sådan et stadie?
Hvordan hjælper jeg hende til at lære at spise andet end grød?
Jeg synes hurtigt variationen af hendes mad bliver snæver, men hun er en sulten pige der i forvejen vejer lidt for lidt. Så lige nu får hun grød/mos til alle måltider så hun bliver mæt og tager på.
Jeg har forsøgt med meget forskelligt, hvilket hun også rigtig gerne spiste i starten. Jeg har lavet vafler, pandekager, grødkugler, madmuffins, rugbrød, boller og lign. (Hun har mælkeallergi)
Jeg har også tænkt om det er fordi hun er ved at få flere tænder (hun har to) men der er intet at se.
På forhånd tak for hjælpen. 😊
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.