Annonce

Annonce

Brev:

Mad til 10 måneders baby


15. april 2020

Alder:
10 mdr.

Mad til 10 måneders baby

Kære Helen

Vi er i gang med at vænne vores datter af med at drikke så meget flaske. Hun har længe fået flaske til næsten hver lur + når hun vågnede om morgenen. Det var ca 6 flaske i alt a ca 100-150 ml. Hun har været meget frem og tilbage med grød siden vi startede da hun var 5 måneder. Men nu har vi ligesom erstattet dagsflaskerne med grød, så hun får flaske aften, sen aften og nat (stadigvæk drikker hun max 150 pr gang). Så jeg tænker at det er ok med mælkemængden nu, eller hvordan? Hun har stadigvæk meget brug for flaskerne sen aften og nat (nogle gange to gange nat), da hun vågner og virke sulten. Vi forsøger med at blande mindre erstatning i så det mere og mere er smag, og ikke mætter så meget. Hvad tænker du om dette?

Så til mad: fordi jeg har været så optaget af at gå af flasken om dagen tilbyder jeg hende grød inden hver lur (hun sover ca 3 lure om dagen) + hun får morgengrød og aftengrød. Jeg er usikker på om det er alt for meget grød (jeg giver hende forskellige typer af pulver, da hun ikke vil spise hjemmelavet). Jeg har bare været så fokuseret på at hun skulle væk fra flasken og samtidig være mæt.

Vores dagsplan ser ca sådan ud:

Vågner 6.30

7.00: morgengrød

Allerede kl 8.30-9 er hun træt igen og sover tit en halv time.

9.30: brød med smør og ost (her spiser hun en smule, men det er mest ind og ud)

Så får hun lidt frugt en time senere, og det er mest saften fra frugterne. Derfor giver jeg hende grød igen inden lur omkring 10.30-11.

Til frokost som kan være enten inden næste lur omkring kl 11 eller efter luren ml 12-13 får hun ...


Annonce

... rugbrød med eks leverpostej, frikadeller, pasta, kogte grøntsager, fisk eller andet. Hun vil gerne putte maden i munden men får bare ikke særlig meget ind og ofte store stykker som hun så spytter ud fordi det er for voldsomt. Derfor giver jeg hente grøntsagsmos på ske ved siden af og mader hende også nogle gange med små stykker fisk eller andet, hvilket hun ofte gerne vil.

Så får hun igen grød inden eftermiddagslur.

Til aftensmad får hun enten det vi spiser eller lidt det samme som frokost. Igen er det ekstremt forskellige hvor meget hun får ned, ofte måske et kvart æg, et kvart stykke brød og lidt grønt mos. Og så får hun aftengrød og sover omkring 18.30-19.00.

Hun er i princippet ofte interesseret i maden, så det handler meget om at hun bare ikke får meget mad ind. Og så supplerer jeg derfor en del med grød for at hun kan sove uden flaske. Jeg vil meget gerne have dit input til hvordan du synes vi skal forsøge at indrette dagen mht mad fra nu af. Hun er lige blevet 10 måneder. Ellers er hun en utrolig glad baby, der tumler og kravler, øver sig i at rejse sig op og er generelt bare utrolig tilfreds med tingene :-)

Det skal siges at min kæreste og jeg har været meget pressede pga sygdom og andre ting, og det har også gjort at vi har taget det meget stille og roligt mht de forskellige ting man måske “burde” i forhold til vores datter, eks kørt meget købegrød/mos og ikke haft så faste tider men fulgt hendes rytme og behov, da overskuddet til at kokkerere store måltider og kæmpe med natflaskerne ikke altid har været der og er der.

De bedste hilsener fra mig

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Søvnen om aftenen - 9 mdr.

Hej Helen Vores pige stor trives, er glad og vokser som hun skal. Der er...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Amning | 9 mdr.

Amning 9 måneder

Hej Helen Min datter er nu blevet lidt over 9 måneder, og vi har nu prøvet...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Hvordan putter man en 10 måneders baby?

Hej Helen Vi har pt. udfordringer med at putte vores datter på 10...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Lidt mere om søvn, mad og humør

Kære Helen, Så må jeg trække på din hjælp igen i forhold til forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Afsked ifm. pasning

Kære Helen, Min dejlige baby skal i vuggestue, når han er 12.5 måned (da...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annonce