Brev:
Mos og grød hitter ikke længere
Hej igen Helen
Jeg har et spørgsmål omkring mad.
Det drejer sig om maden. Hun har altid været glad for mad og har ikke været kræsen - det er gået ret nemt.
Jeg serverer smagsprøver i form af bolle, bondebrød, frugt og grønt og hun er meget interesseret. Det er selvfølgelig ikke helt nemt, mere kommer ud end ind og det er jo selvfølgelig heller ikke et måltid.
Men hun vil helst have det således, at hun selv finder vej ind i hendes mund, hvilket jo også er en udfordring, men det er jo vejen frem.
Hun har ingen tænder endnu, men kæben er sikkert stærk nok til at tygge.
Udfordringen er at grød og mos er blevet mindre og mindre tiltalende for hende. Hun vil kun selv og det kan man jo ikke med mos. Hun forstår ikke, at det skal på ske og gives.
Så det er på det sidste begyndt at udvikle sig til, at hun nægter, græder, men jo for søren også er mega ...
... sulten.
Hvad mon er bedst at gøre?
De sidste par dage, har vi så afbrudt måltidet og ventet og tænkt, at hun til sidst jo så vil tage imod mosen og nogle gange er det så også gået, men f.eks. i går aftes, blev hun altså så ulykkelig og vred. Jeg endte med at amme hende, har jeg aldrig gjort før, men hun var virkelig sulten og ville gerne ammes, hvilket hun overhovedet ikke er interesseret i om dagen mere, efter vi er startet på maden.
Så altså, selvom hun er 9 mdr i dag (7 1/2 mdr koorigeret), så er hun ikke helt den, der lige spiser en kvart bolle selv og hvad gør vi så? :-)
Vi har introducerrt hende til de her smoothies, nogle frugt andre frugt og grønt og andre igen med pasta eller kylling. Dem har hun lært at sidde med selv, men det lærer hende jo ikke at spise, dog tyer vi til dem i sidste ende, så vi ved, at hun får noget mad i maven.
Hilsen M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Børneeksem
Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.
Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.