Annonce

Annonce

Brev:

Mad + afvænning af flaske


30. marts 2020

Alder:
9 mdr.

Mad + afvænning af flaske

Kære Helen

Min datter er nu 9 1/2 måned og er generelt utrolig glad og altid gang i den. Jeg er dog ret usikker på hvor vi står i forhold til anbefalinger i forbindelse med mad og flaske.
Jeg ammede herinde til hun var 4 mmdr og gik over til flaske pga medicin jeg skulle tage. Det gik meget let. Men hun har været vant til at få flaske til hver lur (3 om dagen stadigvæk) og et par flasker om natten.

Den sidste halvanden måned er hun begyndt at vågne meget mere om natten og er mere ked af det når hun vågner. Her ender vi altid med at give hende flaske for at hun kan falde i søvn og ofte virker hun ret sulten. Hun kan godt spise 100ml kl 22, og så 100 ml to gange mere om natten. Det er vel lidt meget at indtage om natten? Tidligere kunne hun sove 4 timer i streg uden mælk men nu vågner hun ofte hver 2-3 time om natten og er ked af det og muligvis sulten. Jeg synes det er svært hvordan vi skal gøre med dette da vi også har brug for søvn.

Mht fast føde gik vi i gang med grød da hun var knap 6 måneder. Det er gået meget frem og tilbage og generelt vil hun helst alt selv, hvilket betyder at ikke meget kommer ind. Nu går det sådan at hun ofte spiser en fin omgang havregrød om morgenen og lægges til formiddagslur uden flaske. Så får hun lidt frugt efter lur (ofte bare noget hun kører ind og ud af mund og sutter på).

Til frokost har jeg prøvet meget forskelligt; bondebrød med leverpostej og grøntsagsmos, torskerogn, ...


Annonce

... fiskefrikadeller m remoulade, kødboller, broccolimos osv. Og ofte vil hun slet ikke lade mig give hende noget men vil selv. Det resulterer i at hun smager lidt på det hun får ind og sidder mest og moser maden i hænderne. Så er hun derfor ofte sulten til eftermiddagslur hvor hun kan drikke en flaske m 100-130 ml.

Til aftensmad går det nogen gange sådan at hun vil spise det vi spiser hvis hun kan lide det, men igen virker hun ikke så optaget af at tygge/spise. Hun vil gerne putte alt mad i munden, men ofte ryger det ud igen eller gemmes i munden. Og så giver jeg hende tit aftengrød inden sengetid for igen at mindske mælkenængden.

Jeg synes det er frustrerende at hun ikke spiser mere “normal” mad og er generelt usikker på om hun får nok næring ind fra andet end mælk. Hun tager fint på og er som sagt i god udvikling. Men hvad burde vi gøre i denne situation?

Så har jeg et sidste spørgsmål: min datter har altid krudt i... og tumler rundt på gulvet eller på os. Selv når hun er rigtig træt kan hun ikke bare ligge op ad os og slappe af. Hun gider heller ikke rigtigt kys og kram osv men vil ligesom bare “ud og se verden”.

Burde det bekymre mig at hun ikke har et større behov for fysisk nærhed med os som forældre, eller er det naturligt at det måske kan komme senere. Hun har aldrig været en baby der havde brug for at sove tæt på os eller blive båret i vikle osv. Så måske det bare er hendes natur.

De bedste hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Snart 8 måneder og ikke interesseret i mad

Kære Helen Tak for dine tidligere svar, de et værdsatte! Denne gang...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juni 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Lidt mere om søvn, mad og humør

Kære Helen, Så må jeg trække på din hjælp igen i forhold til forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2020 | Kost og ernæring | 7 mdr.

7 måneder og amning om natten

Kære Helen. Tak for din måde at være på! Du er helt igennem fantastisk at...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2020 | Bedsteforældre | 9 mdr.

Afsked ifm. pasning

Kære Helen, Min dejlige baby skal i vuggestue, når han er 12.5 måned (da...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juni 2020 | Sovevaner | 7 mdr.

Hvordan får vi far med på putteholdet?

Hej Helen Endnu en gang tak for dit svar på vores seneste spørgsmål. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce