Annonce

Annonce

Brev:

2 år og vuggestuestart


17. oktober 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

2 år og vuggestuestart

Hej Helen.

Min søn på nu 2 år og 4 måneder startede i vuggestue tilbage i juni måned (dvs. lige efter hans 2 års fødselsdag).

Jeg valgte at sige mig job op efter barsel for at gå hjemme med ham frem til han blev 2 år. Han er nu startet, Og afleveringerne trækker tænder ud. Han er så ulykkelig ved aflevering og nu er det så slemt at han ikke engang vil stå ud af sengen om morgenen.
De siger i vuggestuen at han holder sig meget for sig selv og senest fik jeg af vide at han gemte sig for pædagogen. Vi leger meget gemmeleg herhjemme og det elsker han, så ved ikke om det var derfor han gjorde det i vuggestuen. Det lød bare på hende som om den var hel gal.

Han har endnu ikke et forståeligt sprog, så han kan ikke udtrykke sine behov i vuggestuen og det kan også frustrere ham.

Jeg føler tit at der er for travlt i vuggestuen og at børnene hurtigt bliver overset. Dette ser jeg i hans indkøring hvor jeg den første uge blev der i flere timer med ham. Efterfølgende har jeg hentet en ...


Annonce

... dreng som har fået sine sko forkert på og en anden dag havde de ikke giver ham jakken ordentlig på, hans hånd sad krøllet sammen fast i ærmet i foret.

Han er en glad dreng der godt kan lide at lege og han elsker at lege med sin storebror og storesøster på 9 og 11 år, som vi har hver anden weekend. Han er ikke et vildt barn (leger vildt) men kan godt hoppe rundt og danse og derefter sidde med en bog og fordybe sig.

Jeg er endnu ikke kommet i arbejde, men søger jobs, så det kan ske når som helst. Jeg vil derfor godt vende ham til almindelige dage i vuggestuen og ikke holde ham for meget hjemme.
Det skal også lige nævnes at han har astmatisk bronkitis og har haft mange sygedage siden han startede i vuggestue. Han er meget på medicin og den mindste forkølelse rammer ham hårdt.

Mit spørgsmål til dig går på om jeg skal være bekymret, om han måske prøver at fortælle mig noget om, at det ikke er et godt sted at være eller hvordan jeg skal forholde mig til hans følelser?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Markedets største udvalg af Navnesutter

Hos Navnesutten finder du markedets største udvalg af Navnesutter fra de største brands i Europa og USA. Fælles for alle sutter med navn er, at de er helt fri for sundhedsskadelige kemikalier, og dermed kan du roligt tilbyde din guldklump sutter fra Navnesutten.

Slut med forbyttede ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. oktober 2020 | Udvikling | 2 år

Vredes udbrud og leg alene

Kære Helen Vi har en pige som netop er fyldt 2 år. Vores udfordring går...

Læs hele brevet og Helens svar


20. oktober 2020 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen - overvejelser

Hej Helen, Vi har tænkt meget over dit svar og det har helt klart givet os...

Læs hele brevet og Helens svar


15. oktober 2020 | Opdragelse | 2 år

Meget gal og frustreret 2 årig

Hej Helen, Først mange tak for hjælpen vedr. vores datter i juli/aug, som...

Læs hele brevet og Helens svar


14. oktober 2020 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Udfordringer med at smide bleen

Hej Helen, Det er længe siden jeg sidst har haft brug for dine råd og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2020 | Sovevaner | 23 mdr.

Justering af søvnrytme for en ugle

Kære Helen Jeg håber, du kan hjælpe med et spørgsmål omkring min dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Parforhold

Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.

Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce