Brev:
Søvn og ammestop - 11 mdr.
Kære Helen
Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg ønsker at stoppe med at amme og nogle bedre putte rutiner i vores daglig dag
Søvnen har altid fyldt meget.
Jeg er den eneste der kan og altid har kunne putte vores søn til lur og til nat - han har aldrig ville have sut eller flaske.
Jeg har forsøgt diverse sutter, sutteflasker, teknikker etc, samt læst nettet tyndt for råd ift putteritual og nedtrapning af amningen osv, der er ingen tvivl om nætterne er de hårdeste da han forbinder amning og søvn, han vågner hver 2 - max 3 time, nogle gange hyppigere.
Jeg har prøvet at tilbyde vand, ligge en hånd på ham, nusse, ligge tæt, ligge med afstand, flere lag bluser osv.
Det er lykkes mig i 4-6 uger ikke at amme om dagen, men istedet vugge stille og roligt imens jeg sidder på pilates bold, det har aldrig taget så kort tid at putte ham til lur som med denne teknik, (han sover to lure) men lige pludselig vil han ikke længere puttes på denne måde, der ellers fungeret så fint, han ...
... græder hysterisk, og gør alt for at komme ud af min favn med arme og ben, han vil ikke vugges eller puttes på den måde.
Har forsøgt at putte i klapvogn når vi har været ude, har købt en ny barnevogn vi kan have i lejligheden for at kunne putte ham der, men samme oplevelse at han græder voldsomt, og han stopper ikke. Derudover er han blevet rigtig svært og længe om at falde i søvn, også selvom jeg ammer ham i sengen som han fortrækker.
Jeg er desperat efterhånden, desperat efter at lykkes med noget vi begge trives i og kan få noget mere søvn.
Mon han er klar til et længere vågen stræk med kun en lur?
Han vågner cirka kl 6 (plus minus)
Sover første lur på halvanden til to timer, som er den længeste
kl 9-10
Middags lur omrking kl 15 nogen gange senere, den lur har ingen fast varighed, det kan være alt fra 30min til halvanden time.
Han er typisk vågen 3 timer om morgen og 3,5-4 timer resten af dagen.
Håber du kan hjælpe med nogen gode råd og evt en døgn plan.
Bedste hilsner
En udkørt mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
23. september 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen Vi er en mødregruppe med børn i alderen 9-10 måneder, som har...
31. juli 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Dagsplan til min dreng på 10 måneder
Kære Helen Min dreng er nu blevet 10 måneder, og han skal starte i vuggestue...
11. juli 2024 | Udstyr | 10 mdr.
Kære Helen Min dreng er 10 måneder og er begyndt at rejse sig ved møblerne -...
12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.
Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?
Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...
15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.
Skære ned i erstatning, hvordan?
Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...
Viden om børn:
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.