Annonce

Annonce

Brev:

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning


11. marts 2023

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen

Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de nålestik, som jeg oplever i brystvorterne, brysterne og i armhulerne.

Jeg er i gang med at trappe ud af Fluconazol og skal tage min sidste dosis på 50 mg. i dag. Samtidig har jeg de seneste 4 dage taget 30 mg. nifidepin (depottablet). Jeg oplever ingen lindring, men derimod at nålestikkene tager til i både styrke og hyppighed.

Jeg er virkelig i syv sind og så ulykkelig over den her situation, da amning har været en stor del af mit liv de sidste 2,5 år, og jeg vil så gerne kunne langtidsamme lillesøster lige som jeg har gjort med storesøster. Med tiltagende nålestik frygter jeg situationen, når jeg kommer helt ud af Fluconazolen. Jeg har siden i går malket lidt ud og forsøgt at øve med at give en sutteflaske i tilfælde af, at jeg i den kommende uge får mange smerter, og vi pludselig skal have hende over på flaske og MME (hvilket jeg virkelig ikke ønsker!).

Da jeg fik dyrket en mælkeprøve for svamp og bakterier, blev der fundet få bakterier deri. Lægen sagde, at det ligeså godt kunne være “forurening” fra min hud, da prøven blev lavet, men at vi efter, at jeg havde forsøgt med nifidepin godt kunne prøve antibiotika. Jeg er som sådan åben over for dette, da jeg er desperat, men hvis det nu ikke er en bakterie, men svamp, som Fluconazolen blot har holdt i skak, ...


Annonce

... men uden at fjerne det, så frygter jeg, at svampen bliver endnu værre ved en antibiotikakur.

Mine spørgsmål til dig er derfor:

- Hvad tænker du om lægens forslag med antibiotika? Kan der være en bakterie derinde til trods for, at jeg ikke har haft brystbetændelse og/eller sår/revner på brystvorterne?

- Hvis nu det er svamp, som ikke kan behandles, vil det så forsvinde, hvis jeg stopper amningen? Frygter nemlig at stoppe amningen, men så alligevel sidde tilbage med nålestikkene, og ammestoppet dermed har været forgæves.

- Burde nifidepinen ikke have haft virkning på nuværende tidspunkt, hvis Raynauds er problemet? Mine brystvorter bliver dog stadig hvide selvom, at jeg tager pillerne.

- Hvis nu det er svamp, og nålestikkene ikke tager yderligere til, men jeg finder en måde at affinde mig med smerterne, vil det så på et tidspunkt forsvinde af sig selv uden, at det bliver behandlet?

- Jeg vil meget gerne høre dine tanker og forslag i forhold til min situation.

Jeg frygter virkelig at blive nødsaget til ammestop, men er også stædig, da jeg jo vandt kampen over nålestikkene med min første datter og fik fornøjelsen af at amme hende smertefrit to år derefter.
Men jeg også ved at løbe tør for energi i jagten på at få smerterne til at forsvinde.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Den fortsat ulykkelige Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Få det perfekte, glødende og sunde look med Skøn Skincare

Hvis du ønsker at nyde velvære og luksus uden parfume, er der heldigvis mange lækre produkter, der kan give dig denne oplevelse. Gravide, småbørnsforældre og personer med parfumeallergi har ofte problemer med at finde produkter, der giver velvære og luksus uden parfume. Her introduceres SKØN ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Bøvser og luft - 3 mdr.

Kære Helen, Tak for dit svar om søvn. Det har været brugbart og vi prøver...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn 3 mdr

Kære Helen, Tak for en god brevkasse. Vi har en datter fra 28/11-22. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for dit svar. Det var lige hvad jeg havde brug for!

Tak fra Emmas (18 måneder) mor


Annonce