Annonce

Annonce

Brev:

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning


11. marts 2023

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen

Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de nålestik, som jeg oplever i brystvorterne, brysterne og i armhulerne.

Jeg er i gang med at trappe ud af Fluconazol og skal tage min sidste dosis på 50 mg. i dag. Samtidig har jeg de seneste 4 dage taget 30 mg. nifidepin (depottablet). Jeg oplever ingen lindring, men derimod at nålestikkene tager til i både styrke og hyppighed.

Jeg er virkelig i syv sind og så ulykkelig over den her situation, da amning har været en stor del af mit liv de sidste 2,5 år, og jeg vil så gerne kunne langtidsamme lillesøster lige som jeg har gjort med storesøster. Med tiltagende nålestik frygter jeg situationen, når jeg kommer helt ud af Fluconazolen. Jeg har siden i går malket lidt ud og forsøgt at øve med at give en sutteflaske i tilfælde af, at jeg i den kommende uge får mange smerter, og vi pludselig skal have hende over på flaske og MME (hvilket jeg virkelig ikke ønsker!).

Da jeg fik dyrket en mælkeprøve for svamp og bakterier, blev der fundet få bakterier deri. Lægen sagde, at det ligeså godt kunne være “forurening” fra min hud, da prøven blev lavet, men at vi efter, at jeg havde forsøgt med nifidepin godt kunne prøve antibiotika. Jeg er som sådan åben over for dette, da jeg er desperat, men hvis det nu ikke er en bakterie, men svamp, som Fluconazolen blot har holdt i skak, ...


Annonce

... men uden at fjerne det, så frygter jeg, at svampen bliver endnu værre ved en antibiotikakur.

Mine spørgsmål til dig er derfor:

- Hvad tænker du om lægens forslag med antibiotika? Kan der være en bakterie derinde til trods for, at jeg ikke har haft brystbetændelse og/eller sår/revner på brystvorterne?

- Hvis nu det er svamp, som ikke kan behandles, vil det så forsvinde, hvis jeg stopper amningen? Frygter nemlig at stoppe amningen, men så alligevel sidde tilbage med nålestikkene, og ammestoppet dermed har været forgæves.

- Burde nifidepinen ikke have haft virkning på nuværende tidspunkt, hvis Raynauds er problemet? Mine brystvorter bliver dog stadig hvide selvom, at jeg tager pillerne.

- Hvis nu det er svamp, og nålestikkene ikke tager yderligere til, men jeg finder en måde at affinde mig med smerterne, vil det så på et tidspunkt forsvinde af sig selv uden, at det bliver behandlet?

- Jeg vil meget gerne høre dine tanker og forslag i forhold til min situation.

Jeg frygter virkelig at blive nødsaget til ammestop, men er også stædig, da jeg jo vandt kampen over nålestikkene med min første datter og fik fornøjelsen af at amme hende smertefrit to år derefter.
Men jeg også ved at løbe tør for energi i jagten på at få smerterne til at forsvinde.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærlig hilsen
Den fortsat ulykkelige Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2023 | Amning | 1 mdr.

Maveproblemer om natten

Kære Helen. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med nogle spørgsmål om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Dårlig mave - 2 mdr.

Hej Helen. Jeg skrev til dig tidligere på grund af min datter havde hård...

Læs hele brevet og Helens svar


18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.

2 måneder og hård mave

Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...

Læs hele brevet og Helens svar


21. august 2023 | Amning | 1 mdr.

Skal jeg vække for at amme om natten?

Hej Helen. Jeg har et spørgsmål omkring min lille pige, som nu er 4 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce