Brev:
Skifte bryst og nedløbsrefleks
Hej Helen,
Som nybagt mor er det altså meget værdsat, at man kan skrive til dig, ligesom det har været at lytte til din podcast “din graviditet uge for uge” og læse dine bøger under graviditeten :))
Jeg har nogle spørgsmål der drejer sig om det at skifte bryst:
- Hvis vores baby har fået begge bryster, men virker til at komme godt i bund på nummer 2 bryst, skal jeg så fortsat tilbyde det først til næste amning? Jeg synes næsten aldrig han bare tager toppen - ...
... altså den tynde mælk.
- Når han vanligt tager begge bryster, men fx om natten kan nøjes med det ene, så skal jeg vel tilbyde det andet næste gang?
- Er det flere nedløb han venter på på samme bryst? Jeg har kun en tydelig oplevelse af nedløb, når han tager fat i starten, og måske engang i mellem meget senere under amningen. Jeg har forsøgt at læse lidt om nedløb, men tror desværre ikke helt jeg forstår. Får han kun mælk ved regelmæssige nedløb?
Venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
Viden om børn:
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.